terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata tak boleh tarik balek dah.

In th name of Allah, the most gracious, the most merciful.

di dalam hadis nabi yang bermaksud:

"Bukanlah orang yang gagah itu kuat menjatuhi lawannya tetapi orang yang gagah atau kuat adaah orang yang mampu menahan dirinya daripada marah."

"Dan orang-orang yang menahan kemarahannya dan oran yang memaafkan kesalahan orang. Dan ingatlah, Allah mengasihani orang yang berbuat perkara-perkara yang baik."

(Ali-Imran:134)

"Dan jika kamu dihasut oleh sesuatu hasutan daripada syaitan, maka mintalah perlindungan kepada Allah. Sesunggunya Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui."

(Al-A’raaf:199)

----------------------------------------------------

semalam, encik psiko telefon aku. berpuloh-puloh miscall. sampai bateri aku empty. aku mintak maaf kepada beberapa orang yang tefon aku semalam, aku terpaksa block call in.

lepas beberapa (-puluh) kali henpon aku bebunyi, kak lang suruh aku angkat, in case dia nak cakap apa-apa. memang ada la tu yang dia nak cakap kan, sebab dia bagitau dalam mesej. haih. terpaksa la aku mengalah dan angkat jugak. beberapa minit pertama, aku diam. gugurnya air mata seorang lelaki buat aku jadi sebak, takut, konfius, marah, serba-salah, dan macam-macam lagi. dugaan apakah lagi ni..

lepas dia panggil aku berkali-kali, baru la aku respon. dia mintak maaf dengan aku dengan sesungguh-sungguh hati. aku tatau nak react camane. i hardly hear what he was saying. bila aku dah dapat semua kekuatan untuk bercakap, baru la aku jawab semua yang dia tanya.

surprisingly, dia tau aku tulis pasal dia kat blog, dia cakap sume orang tau pasal tu. oh my God, i am super glad to hear that! to hear that he knew about this. that i wrote about him in here, here, here, and here. tolong la baca kalo kau nak.

dia : ain nak macam mana?

aku : orang maafkan pakcik, tapi orang nak kita macam ni jugak.

dia : macam ni tu macam mana?

aku : macam ni lah, jangan kawan.

dia : kenapa nak macam ni?

then dia cakap pasal yang dia selesa dengan aku sebab bila dengan aku baru la dia boleh jadi diri dia yang sebenar.. oo hell yeah! memang ko boleh jadi diri sendiri dengan aku sebab tu lah ko boleh hina aku, cakap aku macam-macam, kan? admit that! nothing you said last night can change a thing, because you have said every single thing that has to be said. thank you so much! none of it mattered to me now. i'd marked your words. you meant what you said and there's no turning back. though ko nanges air mata darah sekalipon, it won't change everything that you have said, seriously. and when you apologized and say nice words, it made me sick and hate ou even more. it sounds like BULLSHIT, every part of it.

i'm sorry pakcik but there's nothing i could do. i had enough of you. aku bukan wanita agung, Fatimah az-Zahra, seorang yang terpandang dan mantap agamanya. aku masih mencuba.

jangan menafikan segalanya pakcik. jangan cakap ko tak pernah mengata aku. jangan buat macam aku la yang paling jahat sebab tulis everything dalam blog. you made it perfectly clear. do not call me ever again, because you have spoiled everything from the very beginning, and rubbing salt onto my wound.

jikalau kemaafan yang dituntut, aku dengan senang hati memberi. tapi ketahuilah, women can easily forgive, but never forget.

it's me, little ain~

8 peeps' gossiping:

zEri sAfEerA said...

haha...sokong ayt last 2 :)

little ain said...

thank youuu mek :)

sila update blog anda ye!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

bersiri rupanya... kalo ko tingalkan dia gua celah

little ain said...

erk, kami bukan couple ye :)

die dah kena tinggal dengan gf die. tapi tak boleh nak celah jugak, sebab gf dia dah jumpe orang lain. huhu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

amin..harap ok eerr salam raya

little ain said...

hahaha :) kelaka seh.

okies, salam raya jugak =)

aleen adela akoo ^_* said...

ok lah 2..baru blaja masak da pndai bwat spegetti.nnt bley la mintak cket.hu3

little ain said...

huhu :) boleh boleh!

thanks haa singah :)