bercerita tentang SMS

mari menulis lagi.

berkaitan dengan entry yang lepas. apa sebenarnya punca permasalahan itu? ya, aku tau, aku ada jawapannya. tak lain tak bukan kerana communication. verbal atau nonverbal ek? tak dapat nak diklasifikasikan. actually, ianya adalah sejenis short message service, atau dengan kata nama lain yang lagi senang, SMS.

orait. bercakap pasal sms, nak aku bagitau yang sms sebenarnya tak bagus. huhu :) macam pelik pulak bila muda mudi remaja *ke* macam aku ni untuk cakap this thing, yang sms tu tak bagos and bla bla bla. but it's true. aku memang kureng yang amat bab bab sms ni, penat nak layan, tak pasal pasal macam kena bagi komitmen pulak, satu hal nak tunggu mesej sampai, pastu reply. i hate commitments, you know.

kita selalu sebut pasal 'make it simple, but precise'. tapi bagi aku, untuk menda lain, yes. it's relevant, but not for sms. sms hanya sesuai untuk simple, tapi precise, jauh sekali. kekadang dan selalunya, sms nilah punca nak jadi gadoh. kawan jadi lawan. you know, argue over silly things, kan.

tone can change things. i know that. sometimes in text messages, people don't pick up tones, or they pick up tones that aren't there and completely misinterpret innocent messages. it happens all the time. sedih, kan?

and it happened to me, obviously. one more thing, kenapa sume ni boleh jadi? aku tau jawapan itu. sebab, aku tak boleh nak bagi komitmen untuk layan message, dan oleh kerana itulah, kawan boleh jadi lawan. haih. anyway, for me, it's not an issue. i strongly believe that, thou you are not texting your best friends and what not, doesn't meant that you are no longer friends. come on! i have my best friends, and they never say a word about us, about me, not texting each other because we knew whatever happen, we are friends, forever.

and as for u, Encik Psiko, we are just friends. not even best friends and you are not in the position to ask me to text you and please you and whatever. i so not respect you after all that you have done to me.

p/s : rasa macam aku pulak yang psiko, lepas geram, pastu tulis dalam blog. haih. i'm sorry. :(

it's me, little ain~

2 peeps' gossiping:

munirah ruslan said...

ain, we're in the same shoes lol. texting is the last thing i would do because it consumes time and i'm a slowpoke when it comes to typing.

the mr. Psiko part, well its good for u to write it down, at least it makes u feel way better kan. ;p

little ain said...

yes. at last i found some who 'hates' text messages. indeed it consumes time. lagi bagus call teros. that's what we call simple yet precise.

Alhamdulillah i feel much better. hope he'll read this and realize. for his own good.