first attempt memasak

Selamat Malam.

mau tido kah?

huhu free je tanya soalan macam gitu kan. memang ngok-ngeks sedikit di situ. dah nama malam, mestilah dah nak tido.

ok, entry pendek je ni. nak bagitau, untuk pertama kalinya, aku masak spaghetti. herm. nak kasi precise sikit lagi, untuk pertama kalinya anak dara encik zul ini masak. erk. teruk bebenor bunyi dia, tapi itu lah realiti, bukan fantasi.

nak cakap tipu yang betoi, aku memang tak reti masak at all pon sebenarnya, walhal dah umor dua puluh ni. herm. mungkin sebab for the past few years, aku dudok asrama kan, so tak berpeluang nak masuk dapor. teett wrong answer!

huhu anyway, Alhamdulillah tadi untuk pertama kalinya aku masak spaghetti sorang diri. hehe. tapi ibu ada la kat meja makan tu tengah layan abah makan, bagi instructions. kak lang dengan ida buat kuey raya yang keberapa jenis, aku pon tatau. so, aku dengan senang hati plus perisa nerves sikit, masak spaghetti, lauk sardin je pon. huhu sukses!

so, kira dah lulus kawen la ni kan? HAHA! pi la mabookkk. masak mende simple sekali dalam dunia ni je pon, tu pon dah nak riak. hiya. herm. takde pictures nak tunjuk dalam entry kali ni, sebab sume busy, takde nak melayan aku :( so, tak dapatla nak tengok spaghetti, ye.

mugkin lain kali. *che waahh, dah berangan nak masak lagi laa tuh*

good rest, everyone!
it's me, little ain~

6 peeps' gossiping:

FzaIbrahim said...

hahahaha..
tahniah wahai sahabat!
sila masak utk aku nnt!! ngee.. :D

little ain said...

hahaha
boleh boleh
practice makes perfect!
ngee :P

[z@ck] said...

haa..boleh sangat la tu nak kawin.hehehe

mazlyna said...

arini masak lagi yer....kaklin plak nak rasa....;)...pastu baru leh tgk camner...leh kawen ke belum...;)

anish said...

sile jadikan spagethi tu bekalan reunion nnti. i mean, MASAK la lgi! haha :D

tahniah! perlu bagi hadiah ke? x kan? :p

little ain said...

zack
if that's the case, you are more than ready for it kan, dah banyak sangat boleh masak tuh :)

kak lin
huhuhu :) boleh boleh. jangan risau. nanti kritik oke. ngeeee~

kak anish
MIAHAHAHAHA!! by the time kite reunion nnti, me akan masak yang lagi terer dari ni. haaa tu dia, perasan pulak dah.

huhu bagi hadiah pon boleh jugak, nak jadikan penaik semangat. kihkihkih :PP