best friends united

bila kami bergosip. memang rahang akan lenguh untuk beberapa jam. mana taknya, thou gosip-ping thru ym je, dengan segala emoticons dan segala words yang memang lawak dan dengan ketidaksabaran untuk tau next sentence, memang aku gelak siap jatuh dari kerusi lagi. hahaha!

itu la al-kisah semalam, aku dengan best fren forever aku, kak anish. yang tak tahan, siap post kat wall dia suruh on ym oke. memang tak boleh bla. aku dah tak buat mende lain, memang concentrate kat ym je. macam-macam kitorang cakap, siap exchange links lagi tapi bukan mengumoat okayy. lepas pasal pasal tu, pasal ni pulak. sudah investigate pasal si A, cakap pasal si B, last-last sekali sempay jugak update cerita masing-masing. haih. rindu waktu dulu, waktu kat pre-tesl. together-gether je pegi mana pon. kalo pegi kelas, tak payah cakap. memang bersam-sama berjihad mencelah di celah-celah keramaian manusia untuk naik Rapid KL T601 di uitm shah alam dulu. what a memory.

sekarang, semua membawa haluan masing-masing (yang ditetapkan oleh KPT, bukan kami), jauh di setiap ceruk Malaysia. sorang sesat kat utm, aku berempat di Sintok City, sebundle masih di fakulti pendidikan seksyen 17 uitm, segugus di upm, dua kerat di uia, dua ketol kat uitm sungai petani, sorang kat upsi dan beberapa kat usm.

aku, kak anish, yana, fiza, dan farah. we are the kickapoos :) kalo bermasalah pon, tak cari orang lain, sebab kami rumet. memang kebetulan betol waktu mendaftar masuk bilik sem satu dulu. aku macam rusa yang baru masuk kampong, alone, tak kenal sapa-sapa. bila tanya orang sebelah kos apa, macam-macam jenis kos yang i don't even know existed. mujo takde yang buat kosmetik. memang takde langsung yang buat tesl waktu tu aku kenal. huhu! tapi ast sekali, time daftar masuk bilik.. nah ambek kau, sume teslians. huuu kegembiraan aku.

dan sekarang, selepas almost dua tahun setengah, kami masih lagi in touch, walaupon bukan selalu. but the love and memories, are still there. keadaan dulu dengan sekarang, memang takde banyak beza. yana with her love life, so does fiza. kak anish and i are still the same. busy with stuffs and everything :)

we had had a great time during that particular year, 2007.




such a good friend :) biggest help. she's a star!

lihat la muka innocent kami :)

waktu ni adalah perarakan untuk Sukan Antara Fakulti. kitorang semua kontijen Fakulti Pendidikan.

pertama kali aku ke Kementerian Pelajaran Malaysia di Putrajaya untuk assigment Malaysian Studies. sejuk yang boleh buat aku jadi Alzheimer kat dalam library dia.

PTAR 1 :)


rindu ini orang!

itu kami, kanak-kanak ribena =)



berkumpul tunggu bas, mau pegi Biro Tata Negara, Balek Pulau.

reunion di KB Mall. itu abe piji dan lokman.
erk, aku macam kontrol ayu, kan. yucks!

hahaha :) ini zaman beringus lagi. tengok acab yang forever kiut :) bukak posa bersama Miss Afni dan Miss Moon kat Anggerik Deli, semester 1.

auwww! don't hate us because we are beautiful! miahahaha :) yang tengah-tengah tu Anne, kimi punye tau.

kami support acab waktu Whoa! Willow di Panggung DBKL. he was a star that night :)

Sendirila. haih. cikgu pon kena belakon segala ni tau.


i'd gained new experience there. though it was not hard to adapt with the environment, but it was not easy either. but thank God, i have these wonderful friends, they were the biggest help. they were and still are my stars :)

banyak lagi gambar nak tunjuk ni, tapi tak boleh la kan. nanti ada yang berkenan kat kawan-kawan aku ni, kang payah pulak, sebab mostly are taken. jadi, cukupla tu ye.

selamat berbuka puasa every one :)
it's me, little ain~

18 peeps' gossiping:

anish said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rindu rindu rindu!!

haha. ye. harini rahang sakit ye. haha


tengs 4 this lovely post my dear!

p/s: smlm cite kt umi sal kite ym. hehe. umi gelak besar me ckp ain rindu rumah. haha. umi kim slm. ajak dtg rumah. hihi

little ain said...

rindu jugakkkk!!!

tu lah. bila baca balek semalam punye coversation, memang boleh berair mata gelak.

you are most welcome my dear :)

huhu kirim salam balek kat umi. bagitau beliau, happy belated birthday! and InsyaAllah, i'll be there.

FzaIbrahim said...

Ya Allah ain..
menitis air mata..

rindunya kat korang.. ='(
bila boleh jumpe bersama lagi ramai2..? ='(


err, it's T603. huu.

little ain said...

huuu T___T
aku pon sedih. rindu kau jugak.

aritu diorang gather kat rumah kemal, tau kan? aku dengan fami sedih tahap tak boleh bla kuasa lapan belas. tapi nak buat camane kan.

huhu eh, T603 la. vavava lupe dah. T601 nak gi Klang kan? miahahahaha

FzaIbrahim said...

tu la.
aku pn sayu serta JELES tgk diorg gather rmai2 cmthu.
uhuk!

Ya! T601 ke klang. haha.
then kite nek T529 g fac. RINDU!

little ain said...

aah. payah betol dah dudok jauh di utagha ni kan. nak jugak gather ramai-ramai again. nanti lepas another 5 years, memang kena buat lagi sekali. huuuu

yes yes, i remember T529. sekarang dah tak pakai singget tau untuk bas, diorang dah pakai touch n go. cool :)

anish said...

tanak 5 years!!! mehla reunion raya! ehe :D

little ain said...

hahaha :) yang 5 years tu untuk gather besar2 punye yang. nak tengok sape yang bawak anak dah. miahahaha :P

raye itu InsyaAllah sangat-sangat! mau mau mau!

FzaIbrahim said...

anis bwk 5 org anak nnt!
ain bwk brape? hahaha..

fza baik bru kawen je time tu. HAHAHA

FzaIbrahim said...

anis bwk 5 org anak nnt!
ain bwk brape? hahaha..

fza baik bru kawen je time tu. HAHAHA

little ain said...

HAHAHAHAHA!! suke ati ko je lima org. aku nak anak 4 orang je la.

herm, kalo tak buat phd, InsyaAllah dah keluar sume mase tu. kih3

eleh, baru nak kawen kunun. bf hang dah tua ah. kawen cepat cepat :P

anish said...

hoi hoi hoi. tadhe nye. HAHA

fza kawen dulu. bawak anak 5.
ain, sile high5 ngn sy. hek2

little ain said...

hahahaha :) high5 kak anish!

bagi la can kat kami nak ngorat-ngorat dulu. nak gak rase macam muda mudi remaja kan kak anish :)

hang takpe, everytime boleh dah tu slow-slow pegi kursus kawen.

*gelak golek golek*

FzaIbrahim said...

hahaahaha.. hampess!
aku bru kawen la time tu! Grr~

anis - anak 5.
ain - anak 4.
fza - baru berkahwin ya! HAHAHAHAHA..

little ain said...

HAHAHAHA memang gilo betoi.
aku tak sanggup tengok teacher kite bawak anak lagi 5 orang.
dahla in 5 years from now.
tak sempat, unless anak kembar.

kahkahkahkah!!

anish said...

weehhhhhhhhhhhhhhhh!!!! asal 5? eee dengki betull.. tsk T______T

little ain said...

hahahahahaha!! fza punye idea kak anish. marah dia.

waaa asal gua di tengah-tengah ni? kejap sokong fza, kejap sokong kak anish..

hantok kepala kat kerusi!

bubu253 said...

erk tercicr kt blakg...
hihihi..
mish the Kickapoos...
mish all of u so much..

mmmuuahh..luv u always...

p/s:erk tocuhing bce entry nie..(T_T)