penangan adamaya dan nostalgia dulu

huhu :) bangun suboh pagi tadi, teros aku teringatkan adamaya.

aku baru je pon start tengok mende alah adamaya ni, kemaren dan semalam. tu pon sebab kemaren, aku exam, jadi tak perlu training. semalam pulak, training cancel. ni sume rumet punye pasal. die la yang sebok sangat dok cakap pasal adamaya, masuk je isnin, teros tak senang dudok macam cacing kepanasan pon ade. so, aku pon cube la join dua kaki kat bilik tv tu haa. ghupenya, agakla ramai jugak peminatnye haaa.

mule-mule tengok, ade jugak la dalam kepale otak aku,
"heh, typical malay story".

tapi bile dah lame sikit, aku pon jadi syok sekali. hahahaha
lawak laa cite tu. yang semalam punye part mase diorang tengok movie kat tv, pastu... gagaga tak boleh nak cite, nak sengeh lebar-lebar. *psiko sorang-sorang*

pastu nye, yang buat aku jadi tak keruan sekarang ni, sebab petang ni aku tak boleh nak nengok, kena training. huuuu )= nanti aku mesti tanye ngan rumet.

dah la diorang punye lokasi cite tu dalam uitm shah alam and around seksyen 7, area-area situ je. betol-betol mmbawa aku balek ke zaman muda mudi uitm dulu. haih. syok pulak rasanye kalo boleh gi shah alam sekarang, pastu makan at Anggerik Deli dengan kesayanganku sekalian, kak anish, yana, fiza, farah, and the geng. aku rindu :)

p/s : aku pon aceli bercita-cita gak nak kawen dengan pilihan family. bagi aku, itu adelah yang terbaek. tapi kalo tibe-tibe dah bercalon, nak buat camane kan. asalkan abah dengan ibu berkenan, InsyaAllah, aman hidop kami nanti :)

it's me, little ain~

4 peeps' gossiping:

zEri sAfEerA said...

hehe,,, nsb bek org x trmakan pujuk rayu rumet org sruh tngok adamaya...
kalu x, lekat gok dpan tv 2.

Mok org kate, asmaradana lg best...penangan tiz zaqyah punye pasal. hehe :)

little ain said...

hahahaha~ tu ah kak pirah. myesal dok abih doh. tapi plot cite die macam bese je, tengok i'm not single, adaptasi dari muvie tuh.

huhuhu :) asmaradana dok dang kak eh. buat taik mate buleh. balek tengok dumoh kekgi ah kalo dang. huhu :)

Ara said...

hahaha..
virus adamaya jugak erk..
sama lah kita ain..
sy pon suka tgk citer tu..
balik keje skung mesti on time..sbb sampai-sampai jer umah adamaya dah start..huhuhu
but..kadang-kadang je, kita akan jumpa lelaki yang hampir sempurna macam adam tu kat realiti..dan perempuan yang dapat lelaki macam tu mmg sangat bertuah...betul x??
huhuhu

btw ain..kalo terlepas episode..boleh tgk kat catch up tv je =)

little ain said...

:) nice cerita die. same macam i'm not single kan. huhu ;)

tapi tak boleh nak tengok selalu gak la, kene training.

thanks for dropped by :)