perasaan keterdivalicious-an yang melampau

Assalamualaikum wbt.

this is our day 25th of Ramadhan. can you imagine that people? cannot? really? seriously? okay fine lah means that you're not fasting hehe ;p

Eid is just around the corner but i can tell you that i haven't prepared anything yet. baju(s) raya belom siap lagi. just now kak pirah told me, out taylor baru je semalam working on ours, mine and my siblings while kak pirah has already gotten hers last three days. oomaijay not fair huhu :D dahlah dapat paling awal, siap boleh re-anta sebab nak alter. grrr huu gila dengki di bulan puasa. isk isk :D

well, i'm soo excited for hari raya of course. tell me who doesn't? i'm going to sekeh your kepala now. penat posa sebulan pastu pegi tarawikh lagi, then cakap tak eksaited? unless lah you're not fasting at all and tak pergi tarawikh. if you did pon, mungkin rasa macam kosong je, takde pengertian pape tentang bulan yang mulia ni. kan hari raya tu ialah hari kemenangan umat islam lepas kita dah menahan lapar dan dahaga selama sebulan ni, dan kita berjaya kawal nafsu kita dari melakukan perkara perkara yang boleh membatalkan puasa. so, chill lah semua orang. it's raya babe! :D

dalam dua puluh lima hari berpuasa ni, Alhamdulillah dah banyak gila jugaklah ilmu masuk dapor yang aku dapat daripada ibu kat rumah ni. agak ringan tulang membantu since aku awal awal balek aritu, then sampai buan puasa ni. so, kalo setakat nak makan kari ayam, itu just small the pieces bebeh. ecehh bunyi macam berlagak gila dan sepertinya harus disumbat kasut je, kan? LOL! kalo korang nak makan spaghetti, Insya Allah dengan besar hati aku boleh masakkan sebab spaghetti ni boleh kira macam kepakaran aku lah haha. alah apa susahnya, prego kan ada? tak pon beli je ayam brand punya tuna tu. hehe. mesti korang cakap cehhh ingatkan buat sos sendiri, kalo macam tu aku pon boleh buat laaa der. kan? kann? kannn? haaa ye lah tu =_____= pastu tak lupa jugak ilmu menjahit manik. yang ni aku dapat daripada kak pirah. tujuan belaja jahit manik ni sebab nak letak kat baju raya. tapi sebelom jahit kat baju raya, aku testing testing kat semua baju(-baju) yang lama lama dulu. dengan harapan nanti bila pakai pergi kuliah dengan baju bling bling tu, aku lah yang paling diva sekali. hahahahahaktuihhhh! perasan nak mampos tu yang aku rasa macam tak boleh bla nak hentak belipat kau kat dinding. kau lahh, bukan aku. hihihihi :D

my plan today was actually to help ibu with those curtains. tapi tatau lah camane this morning boleh pulak ter'on'kan laptop secara tak sedar. mungkin akibat daripada masih lagi dalam proses mamai baru bangun tido jalan jalan terus dudok depan laptop (sila ambik baldi letak depan kau orang mana tau in case rasa macam nak termuntah lepas baca ayat tadi kan) then, dudok punya dudok, ehhh boleh tak perasan ter'lama' lah pulak sampai pukol tiga plus plus macam tu. sungguh tak sedar. aku rasa yang amat menyesal tahap asbestos sebab terlalai dalam menjalankan tanggungjawab sebagai seorang anak yang baik (okay, dah boleh muntah dalam baldi depan kau orang tu sekarang) hahaha!

sekarang dah nak pukol lima. lagi dua jam plus plus dah nak bukak pose dan menjadikan countdown untuk Eidulfitri cuma tinggal lagi tiga hari je. mujo lah cuaca arini elok, sejuk. tak panas, tapi tak hujan. mendung dan redup je. so takde lah rasa macam ya Allah, aku macam dah nak mati pastu baring atas katil terus tido macam aku je lah sorang yang puasa macam nak mintak penampor pon ada gak kan -.-' tapi kau orang jangan pikir aku pulak yang buat perangai macam ni, aku tak lah. orang lain la tu kot? kihkihkih! tapi sebenarnya cuaca yang macam gini lah buat orang utan rasa macam nak tido je kan? nak makan, puasa. nak mandi, euw euw sejuknya. herm. aku tatau lah dalam tiga garis panduan (?) yang aku bagi ni, kau orang dalam golongan yang mana satu. tapi aku termasuk dalam golongan orang yang belom mandi lagi. HAHAHAHAHA.

bye! :)

p/s : sape muntah dalam baldi tu batal posa takleh raya. muahaha :DD

it's me, little ain~

8 peeps' gossiping:

cik hanum said...

mintak jahitkan ai manik dekat semua baju ai nanti boleyyyyyy?

zEri sAfEerA said...

hahaha :)) adoiyaaa mek ain ni. cool la babe. try2 la tnye cik moh 2. kabg hok ni senyap. hok 2 senyap. padahal bnda hok siap doh.
prego? play doh pon boley kakakaka teringat awang 2. saboh ke die. nsb baek 2,2 org tau. prego n play-doh. haiyaaa ^^

anish said...

panjangnya mek ain ni celoteh....hahaha. tapi me baca sampai habis ke. cume taktau nk sumbat kasut or pelekuk ngn baldi dulu. byk sgt request. hahaha :p

happy 25th day of ramadhan dear! :)

little ain said...

@cik hanum

auw auw boleh je yayam! :)

uu pon mau bling bling diva juge yew? huhu :D

little ain said...

@zEri sAfEerA

hahaha. org pon tepikir gok, ke siap dhni? tapi nok tepon malu. muahaha. takot mok cik moh kate, ator lmbat, nok awal. kehkehkeh ;p

play doh #ponboleh. org buat sos pakai play doh pahtu bagi ye makan op. kenak sungguh. isk isk ;p hahaha die itu sengalness bucikness.

little ain said...

@anish

HAHAHAHA! kak anish bagi semua lah. hahahaha. lepas dah pelekuk ngan baldi tu sampai puas ati, letak me dalam baldi pastu buang dalam sungai. KEHKEHKEH kejam yang amat di bulan puasa yang mulia ini. hahaha.

happy 26th day Ramadhan arini kak anish, sayang! :)

cik hanum said...

mestilah mahu divavava. :)

little ain said...

@cik hanum

hahaha okepp! kekgi saye ajor je lah awok! :)