How friendship breaks?

both friends will think the other is busy.
and will not contact,
thinking maybe it's disturbing.
as time passes,
both will think let the other contact.
after that,
each will think,
why should i start first?
here your love will be converted to hate.
finally without contacts,
the memories become weaker.
and so, they start to forget each other.

**************

i dreamed about you last three nights. i feel bad. i feel like crying. ouh i cried a lot these days, don't know why LOL. rasa macam because you knew me too well and that's why you didn't text me first haha. you knew that i won't start, kan? so, you tortured me by using this way la kan? huhu funny lah. you know how much i actually love you and care for you, kan? but still lah, you take things for granted. huhu tengok tu, aku yang geram, tapi aku salahkan dia pulak. teruk benor perangai. isk isk. habes tu nak buat camane, aku rasa macam ya Allah, beratnya nak mesej dia dulu. walhal pagi tadi baru je dengar ceramah ustazah pasal orang yang menyambung kembali silaturrahim yang terputus. in fact, aku dah tekad nak selalu jadi orang yang menyambung silaturrahim yang terputus tu, dalam usaha untuk menjadi insan yang lebih baik. tapi bila petang je, terus rasa macam grrr. siyes aku rasa macam nak moody je bila baca balek mesej ni pastu tengok balek gamba gamba kita dulu. haha macam ape je kan? wekk! sebelom aku buat perangai pelik pelik tengah bulan posa ni contohnya macam minum air hujan ke, mandi dalam washing machine ke, baik aku update belog kan? isk isk. rasa macam nak tepek je gambar aku ngan kau kat sini, tapi aku tak nak sebab aku rasa macam sangat ego nanti orang tau aku sebenarnya rindu kat kau tapi aku dah pon tulis kat sini, so aku memang sengal kan? hahaha. #kthanxbye.

it's me, little ain~

10 peeps' gossiping:

Judiene said...

Where did you find this cute and adorable template?
And who design your header?
Ok, from your story, I just gotta tell you that between me and my friends, I'm always be the one who start everything.
It's like they knew that I will text them sooner or later.
To be honest, sometime I do feel they're being unfair to me.
Guess I just need to suck it all in in order to make the relationship last forever.

:)

little ain said...

@Judiene

i am so ego maniac to start everything. rase macam beban sangat. kalo nak say hai thru facebook or twitter, still okay kot. tapi sebab handphone ni macam personal sikit kan, kadang kadang pikir die busy ke, tak pon die tengah tido ke, suddenly when we text them, diorang might wake up. macam kacau lah. but as for u, it's okay la kalo macam tu. Tuhan sayang orang macam tu. so just teruskan macam tu okay! :)

p/s : herm ni besty yang buatkan. everything, starts from template to header. she designed this herself.

thank you by the way! :D

el-janna said...

wa.. rindu macam tu sekali ye^^ sweet!

little ain said...

@el-janna

seorang perempuan :)

zEri sAfEerA said...

hurm... sape ni ey???

anish said...

lame tak mesej ain. tpi silaturahim kite tak putus en? ehe :p <3

little ain said...

@zEri sAfEerA

ini awk tau sape, tapi takpe ah nati sy cite semula. heee :D

tapi sy sayang awk sokmo thou kite terpisah 7 lautan, dok mesej sapa muka kedut pon. muehehe :D

little ain said...

@anish

tak kak anish sayang, never will :)

kan me dah cakap aritu since kite best friend, pastu nanti anak kite pulak bet friend, pastu diorang dah beranak, pastu kita ada cucu, cucu kita pulak yang bet friend, pastu cucu kita kawen, cicit kita pulak yang kawen. dan so on so on -.-'

kak anish, sila ambik baldi sekarang! HAHAHAHA

zEri sAfEerA said...

ain, bakpe org rs nk nangis tibe2 bc ayt ain. sengal :P

little ain said...

@zEri sAfEerA

HAHAHA kabo org sengal ;p

org wak lawok je padahal takdi tuh. ngee :D

tapi memang betol pon. tapi kalo awk nok nangis, saye dokleh nangis sebab saye nangis sokmo doh ekpon. saye kene kuat untuk awk :)