Learn from your mistake

"When you stop chasing the wrong things, you give the right things a chance to catch you."

- Twitter, The Single Woman.




semoga kesilapan semalam tidak akan menjatuhkan kita. aku berharap kisah itu dijadikan iktibar dan pengalaman yang berharga dalam diri semua. sebagai seorang perempuan, aku tau makna sakit sebuah perasaan. tapi percayalah perasaan tu tak real langsung. jangan keliru dengan diri sendiri dan jangan cuba kelirukan diri sendiri. don't believe in things that you know isn't true. takkan lari gunung dikejar, siyesly. dan kumbang pon bukannye seekor. but then, though kumbang tu banyak, kita kena pilih jugak. jangan main tangkap muat mana yang ada depan mata. kena cari yang betol betol nak jaga kita, nak jaga manis madu kita. bukan nak cari malaikat, tak. tapi sekurang kurangnya carilah yang sekufu dengan kita. yang boleh berdiri sama tinggi, duduk sama rendah. bercinta kena ikhlas, pasang niat baik baik, nak sampai kawen. bukannya bercinta kerana nafsu. takkan ke mana nanti, percayalah. hormat diri sendiri, barulah orang akan hormat kita. tinggi darjat seorang perempuan sebenarnya, so jangan kau sendiri letakkan maruah di tempat paling bawah sekali. dan percayalah, tiap-tiap insan tu, Tuhan dah tetapkan jodoh masing masing. jadi, jangan lah sebok nak pegi cari as if esok dah takde. aku membebel pagi pagi ni. bukan apa, geram. marah. sedih. kesian. pathetic sungguh keadaan itu. macam loser pon ada jugak. ooppssy dah lebih.

anyway, tomorrow never dies. erk, tiba tiba apa hal.
happy weekend, peeps! :)

it's me, little ain~

16 peeps' gossiping:

gaung said...

menagrut la ada orang gaya gini..pantang bebenor saya.nasib bek kwn saya ni tak mcm tuuu

cik hanum said...

kakak, sy termotivate dengan entry anda.
cuma kdg sy rasa sedikit lonely. ish. setan sunggoh. haha.
kakak adalah inspirasi saya! :)

(yek,ayat dopleh blah*vomit*)

love you lah! <3

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

Ni ape kes ni?

Oh.. Abaikan soalan tu.. Dah lama x drop komen kan.. Hehe


Setuju dgn satu perkara.. Eh.. Dua tiga perkara kot...

Perempuan mmg darjatnya tinggi.. Hehe

Izatie said...

Super duper agree! :)

anish said...

nice one. :)

forever love said...

yup..hormat diri sendiri baru org akan hormat kat kita...

pilih yg betul2 nak kat kita..yang berul2 bolah jadi imam kita sampai akhir hayat...

zEri sAfEerA said...

bakpe plok ni yunk :)

frogprincesz said...

hehe...totally agree with u!!
it is really pathetic...
hope everyone learns... =D

little ain said...

@gaung

haha. doakan kwn awk ni akan terus kekal begini.

little ain said...

@cik hanum

sila terus memotivasikan diri anda. barang yang sidah lepas, jangan diingat lagi. jangan cakap lonely, you have your friends here, jangan lupa itu. u might think he's the best for u, but God knows better. remember that.

<3 u jugak lahh :)

little ain said...

@Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub

:)
org pon sangat jarang update belog. plus, blogwalking pon tak. kejam sungguh.

anyway, masheh :)

little ain said...

@Izatie

good :) harap kita boleh ambik pengajaran dari apa yang dah jadi though u didnt know whatever happened :)

little ain said...

@anish

thank you, kak anish!

love.miss you.

little ain said...

@forever love

betol tu atq. pilih betol betol. jangan mane ade depan mata sauk je sume.

little ain said...

@zEri sAfEerA

i story mory uu later yang :)
dalam phone best sikit. ym takdop feel. huhu :D

little ain said...

@frogprincesz

kann dila. pathetic it is. i hope so too. things happened right in front of us. we really have to learn from it.