a token, perhaps?


hai hai hai :)

aku ada soalan. heee tetiba je kan. errrr apa apa je la. aku nak tanya ni, kalo aku bagi hadiah, agak agak korang nak tak? heeee :D

i mean, bukanla aku nak buat contest ke apa, mana la aku reti mende alah ni. even aku sendiri tak pernah join contest. segan laa aii nyah. macam tak layak je nak masuk contest. hehe. entah la, aku memang rasa rendah diri kalo bab bab contest ke, atau apa apa yang melibatkan blog. sebabnya, aku sangat baru *muntah* dalam blog ni. thou dah setahun lebih, bape bulan je lagi nak masuk dua tahun, tapi aku memang tak gheti. dulu, aku punya tujuan nak berblog sebab aku curious nak tau, ada apa dengan blog. first entry aku waktu tu time aku bercuti, kat subang jaya. korang boleh carigali dalam archive kalo rajen. tapi memang korang malas kan? so, biar la aku tolong linkkan je kat sini. hehe :)

aku tatau pon yang blog ni kena ada followers. pastu blogger boleh jadi famos amos. blogger boleh jadi isu. blogger boleh buat gathering. blog boleh ada pertandingan blog pilihan bagai. blogger itu. blogger ini. haha kesian la aku ni. serius aku tatau. sampai la start dua tiga bulan lepas kot, bila aku betol betol konsisten berblog bagai, then aku kenal la blogger[s] femes, contoh macam abe farid, tuan alvin, hamzah ian, hanis zalikha, refjour, hiro. hiro tu exception sebab dia yang follow aku dulu. yang aku pelik bin ajaib pasal hiro ni kan, by the time dia baru ada empat entries, dia punya follower dah duaratuslebih waktu tu. aku ingat lagi. gila, kan? huhu :) diorang ni bukan setakat femes, followers pon tersangatla ramai. impres betol. masuk blog orang ni ada link diorang. masuk blog orang tu, ada link diorang ni. so, aku pon dengan penuh rasa curiousity-kills-the-cat, bukak page mereka mereka. but then, curiosity doesn't always kill the cat human, so i read their piece of writings and made friends with some of them. it was nice you know. having these kind of people that you know you haven't got or will never get the chance to meet, but still you guys are friends. boleh chat kat ym. boleh tweet. boleh macam macam. cool, kan? are we cool?

*sigh*

nampak sangat dah melalut hingga ke iceland. okayy back to business. betol ni, aku nak bagi token untuk korang. sebagai tanda cinta menghargai kesetiaan korang terhadap aku yang bajet-hot-macam-aku-hanis-zalikha-ataupon-si-cun-fatin-liyana ni. *cut the crap* bukan apa pon, takyah bayar. sebab aku pon pakai piknic je nak edit, kan jimat tu, mende free. hehe! :) asalkan aku buat dengan ikhlas, dan dengan penuh kasih sayang. takpe pakai free pon kan?

you are the best! 

so, what says you? let me know okayy. kalo tak, aku batalkan saja niat suci lagi murni ni. hihi!

sebelum beredar, aku upah satu picture. aku time kecik dulu. 

sayang budak comel ni sangat sangat. semoga besar nanti jadi macam aku. eh, ni bukan aku ke? heeee sejak bila pulak aku tukar nama?

have a good night, everyone! :)

it's me, little ain~

8 peeps' gossiping:

Fiq said...

aku pon baru2 nk test2 masuk kontes nie.. berdebar la plak..

aleen aiden said...

ehem2.token tanda cinta?miahaha

little ain said...

fiq

heee, kan kan? memang tak gheti la. segan. hui hui hui.

thanks for dropped by :)

little ain said...

aleen

haiiiii! dah lame sangat tak datang sini kan?

ape kabar?

i miss you. miahahaha! :)

Heidi Shafiq said...

cis.. aku dh agak dah pic tu bukan ko.. hahaha... :D

little ain said...

hahaha :)

sengal sehhh!

kejam gilaaaa

AJ Nismihan said...

ain sendiri lebih terkenal dari kebanyakan yang lain kan?

anyway, besar atau kecil mana pun kita, menulis lah dengan penuh jiwa. biar yang setiap baris berbasah di bibir yang lain itu ada kesan baik untuk dia simpan pedoman nanti-nanti.

dan untuk yang besar-besar di luar sana, ambik saja yang baik dari mereka dan simpan untuk ain sendiri.

ah, pesona itu bagai-bagai, dan aku sendiri takkan bisa sebesar mereka semua, tapi itu sudah benar cukup membahagiankan, kerana aku bisa menulis tanpa perlu panjang fikir hal pembaca yang ramai.

rasanya,
kalau ada follower seramai ain nih kan, mau saja aku tutup saja blog dan mula balik.
*malu*

little ain said...

bro AJ

ye ke ain femes? *haha* perasan kembang semangkuk dah ni. ngeeee :D

InsyaAllah, setiap yang ain cakap kat sini, adalah ikhlas, dari hati. takde yang dibuat2 citernye.

huuu followers ain tak seramai diorang2 yang ain listkan kat atas. but then, bukan itu tujuan ain berblog. untuk berkongsi sedikit pengalaman, dan untuk belajar dari pengalaman orang lain jugak.

anyway, ain tau yang bro pernah ade blog lain dulu, kan? hujung nyawa tajuknya, kan? ain download and read everything already. hehe :)

oleh itu, sila jangan tutup blog ni okeh. keep writing. i would love to read yours :)