no title. but it is, the title. heh!

good morning, people! :)

baru lepas sesi blogwalking, then baru boleh update cik belog sendiri. tau tak yang sebenarnya, blogwalking tu ambik masa lagi lama daripada kita update belog sendiri. kan kan kan? setuju tak? kalo tak setuju, tolong setuju jugak sebab aku paksa korang setuju. teeettt, okayy dah, cut it off.

heee :)

well well well. semalam tak update belog sebab tak larat nak bukak mata dah. penat jalan. walhal, takde la jalan sangat pon. cuma dudok dalam Popular sampai jari kejang semua sebab exercise sejuk sangat. aku berteleku kat situ, baca Harry Potter. yeayy! i got it, my Harry Potter and the Deathly Hallows. and also Tony Parsons : Man and Boy, Man and Wife, and The Family Way. so, i got four novels la kan. tapi tu pon tak cukop lagi. Tony Parsons masih ada lagi empat yang belum beli. tak masuk lagi Mitch Albon dengan Nicholas Spark. grrr! mati la macam ni. ini kali kedua aku shopping dalam minggu ni, tak hengat! last week, time keluar pegi tengok Harry Potter, banyak jugak habes. tapi sebab aku belasah beli lingerie thingy. jadi, boleh la terima jugak nak bersakan pon.

as for yesterday, lepas borong novel segala, aku masuk McD, then dudok kat situ for about three hours, makan, dan dudok lagi sambung baca. nampak macam ulat bulu buku kan aku ni? haa, tak caya? ouh, pur-lease la caya. sebab aku memang kaki novel. korang tau tak, punya la aku sanggup travel jauh jauh dari sin city ke alor star, just for the sake of novels. thou sekarang ni tengah yes [year end sale], aku takde nafsu langsung nak tengok baju. see, betapa kuat iman aku *muntah*


my lunch. vanilla shake tu okayy la. tak best sangat macam secret recipe punya. huhu :)

tak banyak picture yang aku snap semalam sebab khusyuk sangat dengal HP. and owh, cakap pasal picture, mujo gak aku tak snap aksi panas budak matrik changlun dalam bas masa on the way balek. haila haila haila. bukan main lagi nak bergurau bermanja sampai berlaga laga hidung segala. tak pikir ke aku budak bawah umor ada kat belakang ni nampak? pastu terkial kial nak angkat barang, pastu leppy jatuh. padan muka kau budak kecik!

*emo kejap*

okay, sambung balek. haa, jadinya, takde gamba la kan untuk novel yang aku dah beli ni. tapi kalo korang nak tengok senarai novel yang aku nak beli, tapi belum dapat lagi, ada dalam entry ni. dan, lepas hari yang aku pegi sana beli novels yang aku beli that day, aku belaja satu benda. bendanya ialah, jangan beli novel yang kalo penulisnya, bukan bestseller. maksudnya, buku tu tak tip top. tak bestseller. kalo tak, terimalah akibatnya, menyesal di kemudian hari. huhu! what i mean is, bukannya buku tu tak seronok langsung, tapi kalo beli novel yang dah sah sah trang tang tang takde state bestseller, jangan la kau nak ubah perception, trying to think in the best positive way that it is not that bad. sebab, kalo dia best, memang confirm buku tu akan jadi bestseller.

dah la tu update untuk kali ni. macam bosan je, cite pasal buku. tapi aku tak bosan la kan, sebab ni memang hobi sendiri. hehehe :)

kesimpulan yang aku nak buat, nak kaitkan dengan kawen. hehe! aku ingat la kan, aku kena cari suami yang suka baca buku jugak la. so that dia takkan bising bising kalo aku tak masak ke apa kan. err, hiro macam calon yang sesuai jugak kan, sebab dia pernah cakap dia bakal jadi suami yang tak kesah kalo isteri dia masak megi dua malam berturut turut. keh keh keh.

statement bunuh diri.


okay, baii :)

it's me, little ain~

6 peeps' gossiping:

frogprincesz said...

hahaha....beznyer!!!
mm...tp kn ain...law suami pn ske bce bku gak...x ke sunyi jekk rumah 2...(dua2 ngadap buku jekk...hehehe...)law suami author yg bestseller ok gak...hohoho.. =P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
bikin lapo lu punya post

little ain said...

dilla

haha :) aah best. ain memang ingat nak ajak kak iman ngan dila kuar, tapi sebab paper dila banyak kan hujung hujung ni. tu yang sorang je.

huuu! suka la kalo die pon ulat buku gak. takyah duit ain abes beli novel. mintak die belika. setel. hehehe :)

little ain said...

brutalsolo

salam :)

ye ke lapo? ni mesti belom makan eh. cepat gi mekdi tau :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
lapo
gua buleh jadi calun tak

little ain said...

hahaha! nanti mei9 marah la.

camane tuh? kang tak benti pulak tepon bunyik. ngeee

huhu :)