of yesterday's tale

good morning, people! :)

well, i had a greatt day yesterday. after i'd posted the previous entry, kak iman called me. asking whether i would like to join dila and her for secret recipe. yo! takkan aku nak tolak kan? dah la beberapa hari memerah keringat otak kat dalam Dewan Mas terchenta tu, ni la baru ada masa sikit nak berfoya foya pon kan.

vanilla milkshake. ohhh heaven gilaa!

ini aku punya spaghetti bolognese. tempting, kan? eat while it's hot :)

ok, move on. bila kak iman cakap nak pegi Jitra, aku pon apa lagi. memang dah pasang niat siap siap, nak tengok movie. whatever it takes, asalkan aku boleh tengok Harry Potter. novel belom baca lagi. akan aku pastikan aku beli before cuti ni. dah siapkan satu wishlist untuk novel sahaja. yeayy!

komen aku pasal Harry Potter. errr none. hehe :) takde apa nak cakap, everything was perfect. except for Dobby mati. Mad Eye Moody pon mati. owh God! kesiannya. ehh, kau bukan main lagi ber-story telling kat sini ek, walhal semua orang dah tengok kot, aku je yang kuno sikit. konon nak jadi pengulas cerita tak berbayar. grrrrr!


oke, sempat jugak nak posing kat tengah tengah alam tu.
nice, aku suka! :)

suka la tengok diorang dah besar. grown-ups. Hermoine ngan Ron macam sweet gila. Ginny dah besar, even lagi tinggi dari Harry. cutish! Luna Lovegood still jugak macam tu, tapi tinggi. i like her hair! stunning, kan?

movie start at 5. aku tatau berapa lama cita tu. tapi bila abes, dah prayer time. so, setelkan everything kat Jitra Mall, then baru gerak balek, makan char kuey teow besar punya kat changloon. best gilaa! aku makan besar punya tau, abang waiter tu gelak kat aku, siap tanya, abes ke makan? huhu terokkk! aku gadis normal okay, makan untuk tumbesaran yang sihat. grrr!

harini pulun pulak untuk dua paper akan datang. menghafal meratib merintih la arini. selepas berfoya foya. huhu :) macam yang bidadari besi cakap, buat la apa pon, tapi pandai pandaila tobat lepas tu. haha. aku rasa, it's my turn la pulak kan, nak tobat. huhu :)

last word picture for today's entry,

ini dah jadi profile picture untuk facebook.
cantek kaler dia.

have good day, sayangs! :)

it's me, little ain~

19 peeps' gossiping:

nizamsani said...

wuih.sorang empat jenis air.

Syahmi said...

aku mmg benci dan jealous betul tgk bab2 gambar org bejalan merata ni hahaha :P aku dok rumoh terperap je sampai skang haha

anish said...

terpaksa agree ngn syahmi. haha ;p

nice pichas!

little ain said...

bro nizam

hahaha. cool, kan? heeee :D takde lah, tu kawan kawan punye. saje buat display.

little ain said...

syahmie

huhu :) ampun yaa. bagi la can kat aku jalan jalan. uum ni dahla takde ape ape. takpe ek, nnti ade mase kau jalan2 eh.

btw, kau sihat tak? dah pegi hospital buat medical check up?

little ain said...

kak anish

hehehe :) takpe, kak anish kan dah selalu jalan. kat kl banyak tempat boleh pegi.

thank you, dear!

LiLohOnEy said...

ishh~

g sR xkabo..

kalo x blh kirim faboritas T_____T

little ain said...

huhu sorry yang. aii tatau you mau ape ape. it was on the spot decision.
lain kali okess.

gaung said...

gamabr repunzel..xsama bulu kening. larh...

little ain said...

huhu

LiLohOnEy said...

takmo..

nk smlm jgk. sobs ;p

eh.. gaung tu sape eh ain?

little ain said...

huhuhu :)

eh, gaung tu fammiey la lilohoney.

ingatkan lil tau doh.

LiLohOnEy said...

haaaa!

patot rasa kenal ain..

sb ak tingat dy penah komen ak, tp ak xigt kat entri ane..

ble ak cari2 xjupe..

ak bkak link dy pn xleh..

gmbar dy tu mcm cam sgt..

ishh fami ni T__T

little ain said...

haaa tu ah.

page die lembap nok buke. tu yang ain malas. berat sgt, ade mende dok tau,

N said...

tak sabar nak tunggu harry potter part 2 :)

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

mmg nk tgk la citer harry potter tu! waaaa....blm tgk lg!!!

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

little ain said...

N

errr tahun depan :)

blade edge

thank you for visiting. go and watch, it's worth it.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sedey nye..
org cuti2 kuar gi jalan2..
tpi sy duk rumah je..
nak tgk movie ! wayang wndu kau !

little ain said...

huuu silekan ke wayang then :)