selingan

Alhamdulillah :) *kenyang* baru je lepas balek makan ngan Taha Rushdy. dah sebulan lebih kot tak keluar ngan lelaki cantek hak seorang ni. lama lama jadi rindu pulak. ngeh ngeh ngeh!

************************

pukol 6 tadi aku agak kencang berjogging ke belog kawan kawan yang ada kat blog list aku ni. mana mana yang belum sempat baca, aku jenguk la jugak kan. pukol 6 orang tak study dah masa tu, orang tua kata tak masuk dah. jadi, aku pon mengikuti saranan diorang ni. ces, alasan! hehe :)

pastu aku melawat la ke belog serius. rasanya takyah la aku cakap banyak pasal blog ni sebab aku rasa semua blogger pon kenal kot brader ni, kan? i mean, blog die femes. bagi aku, ada entry dia yang serius tahap nak mati, ada yang serius lawak gila, ada yang serius bengong, ada yang serius best, macam macam. masa aku melawat situ, dia baru je lepas post entry yang paling latest sekali. entry tu sambungan entry dia yang dulu pasal patung senggama jefri bolkiah tu. haaa, tau kan semua orang? kalo tatau, silakan masuk blog dia, dan search pasal entry tu. aku malas nak copy kat sini sebab tamau mencemarkan kesucian cik belog aku yang innocent ni. ececece silakan muntah semua! hehe. bukan, maksud aku, aku malas. haaa, alasan dia, aku malas. tu je. miahaha :D

then, ada la beberapa komen yang dia terima. salah satu pengomen, ada bagi satu link pasal tanda tanda awal kejatuhan kerajaan brunei. aku link-an kat sini, so that korang boleh baca okay.

ngeri bila baca pasal dua beradik ni, kan? walhal, Brunei tu sebuah negara Islam. bukan mat saleh. tapi dasyatnya perangai, mengalahkan orang puteh. itu lah, bila miskin, banyak gejala tak sihat jadi, jenayah pon berleluasa. contohnya, mat rempit, pecah rumah, rogol, and so on. tapi bila dah kaya, pon payah jugak. enjoy tak hengat. macam takkan ada esok untuk spent all the money you have. then, your fiancée can give birth to your child, but you are not legally married. not even married pon. siap ada patung lucah segala lagi.

*sigh*

big bad world, isn't it? sepertinya, aku belom bersedia untuk menghadapi dunia luar lagi buat masa sekarang.

semoga Tuhan merahmati hidup kita semua. Ameen.

peace, no war.

silakan sambung study. byee! :)

it's me, little ain~

6 peeps' gossiping:

gaung said...

oloh susohnyer nk tgk gmbor orang nie..kne pusing laptop or kene herot kepala or kne save pic bru la rotate kt image viewer..hahaha

little ain said...

hahahaha :) sorry sorry. ni gmbo profile pic fb aritu. malas nok edit lain, paka je la hok ni.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
lapo..
napa pic terbalik
terkegut gua..aww

little ain said...

salam
huuu lapo jugakk!

hehehe jangan tekejut. saje buat gitu :)

Heidi Shafiq said...

study rajin2.. hehehe.. aku tgk rating traffic source dr ko plg tggi kt blog aku.. thank u anyway.. :)

little ain said...

owh ye ke? cun ah tuh.

kena belanja makan kat ikea laa lepas nih. haha :)

most welcome.