bila...

... cik ain pakai baju kurung ke kelas.

1. "ain nampak lain hari ni. lain sangat. tatau kenapa".

2. "cik ain nampak macam mak cik-mak cik je arini".

3. "tu baju kurung sape pulak kau kebas?"

4. "cantek la weh kau pakai baju kurung".

5. "macam budak-budak masuk U je".

6. "dah letak jawatan lecturer ke?"

7. "ade pon kau baju kurung".


dan bla bla bla. macam-macam lagi komen yang aku terima dari handai sahabat handai dan taulan.

tapi yelah, bila sekali-sekala pakai baju kurung, aku rasa lain. kadang-kadang confidence interval level di tahap 0.05 jek. kadang-kadang rasa okayy :) tapi tak pernah la sampai 0.95. confidence tahap tak hengat, macam kau lawa sangat? grrrrr!

oleh itu, untuk sem depan punya baju kuliah, InsyaAllah aku akan tekadkan hati nak buat baju kurung banyak-banyak. dah cukup dengan stok kebaya yang ada, aku nak back to basic pulak, berbaju kurung :)

komen ikhlas dari sendiri kepada diri sendiri (bukan untuk orang lain) waktu berbaju kurung.

i look a bit kampong *in fact, I am a kampong girl*

i look strictly lurus.

i look annoyingly decent.

and,

i look dangerously gedik.

hahaha :)


and oh, by the way. baju kurung pink itu rumet yang punya, dengan pakej, Ariani ekspress punya tudong. the purple one is my younger sister's. i don't have any, actually :)

it's me, little ain~

11 peeps' gossiping:

aleen adela akoo ^_* said...

weewit!hu3.abes 2 slame ni g kls pakai suar n blous ke?

little ain said...

hahaha! pakai kebaya yang:)

Syahmi said...

comel je pakai baju kurung~!
haha market ko tetiba naik kan~

little ain said...

miahahaha :)

sengal la kau!

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

sumoah..
sweet weyh...
mana button like??
nak tekan..

little ain said...

alvin
sayang sekali, memang takde button like. hehehe :)

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) dunia suda terbalik. tp, comey gok gane2 pon ;)

fndrocka said...

Baju kurung tp minda jgn trkurung ye dak.mari menjenamakan semula baju kurung supaya lebih ramai yg memakainya..kalau bangsa india atau cina pakai memg nmpk suwit!

little ain said...

kak pirah sayang
hahahaha :) dunia sudah mahu terbalikkah kalo cik ak ain nak pakai baju kurung? miahahaha :) anyway, thank you! u look gorgeous too!

fndrocka
indeed sweet. kalo yang pandai nak pakai, oke lah. kalo yang pakai entah macam hape2 dengan kain senteng, tak iron segala, huuuu dah tak sweet dah. sour namenya. ngeeee~

hamzah ian said...

kenapa lu kecik?

little ain said...

bro hamzah
huuu mane ade kecik laaa. ain gendut! miahahaha