tido. kucing.

sedikit masalah yang aku hadapi sekarang. aku tau, puncanye dari aku sendiri. aku suke tido siang. kate take a nap. tapi memang takde maknenye. bak kate budok busuk, take a nap ke, ape ke, namenye tido jugok. tepat sekali.

berikutan dengan itu, aku menghadapi masalah untuk tido malam. ala-ala insomnia pon ade gak. mengong betol saket macam ni, saket ati aku. bapak payah nak tido doe. huuuu :( aku geram tengok rumet aku. kate nak study beria. bile aku baring, pandang belakang, tengok-tengok die dulu tido. hiya. camane nih. tak nak tido petang, aku tak tahan ngantok.

kucing

aku geram dengan kucing-kucing kat blok ni haa. yang sekor tu name die Awang, kak ija yang namekan die. pastu yang warne oren tuh, deknaa yang bela die dari die kecik sampai dah besar panjang. sekarang deknaa dah takde, pindah blok.

aku nak marah sebab, dah la aku ta boleh tido, pastu elok pulak tiap-tiap malam diorang gadoh dekat-dekat ngan bilik aku ni haa. yang penting, kene ade sekor kucing perempuan. aku tak pasti laa, tapi rumet aku cakap tengah nak mengawan. ee aku benci betol. nak mengawan pon nak kene gadoh ke? gi laa gadoh jauh-jauh sikit dari aku.

harry potter

cakap pasal harry potter, aku nak bagitau aku adelah sangat kuno sebab baru abes tengok harry potter 1 sampai la yang paling latest sekali. yang the half blood prince aku tengok kat wayang last sem. hak lain-lain tu penah tengok separuh-separuh ambek syarat macam tu je. then sekarang aku dah khatam.

last week, pukol 3 pagi, baru aku setel tengok sume sekali. elok aku nak tido, tibe-tibe bunyi soghe pelik. aku ni dah la takleh nak tido sebab takot tengok harry potter, pastu kuar pulak bunyi segala tu kan. then, aku curious sangat nak tau, aku gi jenguk ikot tingkap. sebab aku rase bunyi macam soghe lelaki, dari blok lelaki. tibe-tibe diam macam tu je.

then, bunyi pulak soghe tu kat luar bilik aku. aku jenguk ikot bawah pintu, takde ape-ape. aku dekatkan telinge kat pintu. takde ape-ape jugak. tibe-tibe die jerit sekuat ati. ya Allah. tekejut gile dowh. aku pon ape lagi, kejutkan rumet yang tengah dah lena sangat tido. then, die pon tepok sebelah die, suruh aku tido situ. gagagaga~ macam lawak kan. dah besar pon tido dengan rumet lagik. ngeee~ die pon dah tak jadi tido, teros aku ambek peluang buat ulasan pasal harry potter. tatau pukol bape baru boleh tido.

tu dia.. tatau la ape aku nak buat dengan diri aku sendiri ni haa. time abah tepon mase aku tido, elok kaver soghe, padahal abah tau je kot. miahahaha~ kantoi kau ain. tapi seriously, aku ta boleh macam ni. memang nak kene tido dengan sempurna, kalo tak, alamat banyak la kelas tertinggal. mujo sekarang kelas dah banyak yang abes. tunggu study week, pastu final la pulak kan. huuuu :(

it's me, little ain~

10 peeps' gossiping:

Fza.ithu.Zazha said...

sejak bila lak la ko m'amal kn nap.
tadhe maknenye.
tdo mmg x hengat punya! haha..

ala.. ko bagi je kucing2 tu sedatif.
bia tdo trus! haha

little ain said...

hahaha^^ sekarang la aku nak mengamalkan nap. tamau la tido. ko bagi la sokongan sikit. kesian aku. semalam tak boleh tido lagi :(

huuuu :) kalo aku boleh, memang aku nak bagi sangat kat kucing-kucing sekalian. geram aku. tapi ta boleh, nanti orang cakap aku tak berperikebinatangan pulak kan. vavavava~

muhammad syahid said...

ko bg hilg je kucg 2... ko kn imaginasi tggi... bg kucg 2 ad kat "HERE"... hehehe

little ain said...

KAHKAHKAH! bro memang tak boleh blah betol.

dah bace entry A Place Called Here?

syahid said...

xsmpt bace... kucg tu dah mkn... hilg trus...

little ain said...

hahahaha^^ gi la bace. ade je kat dalam ni haa. cari dalam all the talking, bulan 3 punye.

syahid said...

nnt2 la aku bce... aku nk mkn ais krim dlu nih

little ain said...

pemalas!

syahid said...

bkn pmalas la mak cik... sdp2 je tduh org mcm 2

little ain said...

suke ati ain la :P