because this is my day~


=)

arini. november 8. secara rasminya aku berumur 20tahun. ha ha ^^ entah ape perasaan yang aku rase ni. seperti orang matang ke? takde langsung rasenye. happy seperti biase. budak bubly. mane boleh serious :P

semalam lepas mandi around 11.40, aku pegi bilik kakak ainee. bosan kat bilik bace human resource dari pagi lagi. dudok-dudok kat situ sambil bawak notes *nak bace lah sangat*. cakap-cakap. pastu die cakap nak pinjam charger ipod.

kakak ainee : ain. akak nak pinjam charger ipod. bule? *sambil berdiri*

aku : boleh je. jap ek ain gi ambik. akak dudokla. nanti ain anta sini.

kakak ainee : takpe lah.

*tengah jalan ke bilik aku. julie henniey datang*

julie : ain. i nak tips ob. why should i come instead of her? *referring to her friend*

ain : meh-meh akak masuk.

*aku bukak pintu. bukak lampu. sekali tekejot aku tengok kat tengah-tengah bilik tu. ade kek. dengan 2 batang lilin. ade kad. dengan dutch lady milk full cream. yay~*

ya Allah =)

tatau nak react camane. sangat tekejot. teros la aku menangis kat situ kan. memang aku tak expect langsung. tak langsung. aku ingat birthday aku semester ni akan berlalu macam tu je. atleast cume wishes from dearest family and friends. padahal. aku dapat kek lagi.

sebenarnya. kek tu room mate aku yang rancang. kitorang tak berapa baik beberapa hari sebelom ni. sedikit berkrisis. biasalah tu. dan die cuba untuk mintak maaf dengan cara tu. memangla aku menangis kan sebab bagi aku.. ape yang penting? ego aku ni haa. *haih. tak abes-abes* kak wani pujok aku tepon die, suruh die balek and celebrate together. tapi aku punyela tak nak mengalah. last-last julie yang tepon room mate. pastu baru aku suruh die balek. mase die sampai tu. muka die sangat miserable.

aku dapat present dari kakak ainee. sangat cantek :) frame. and of course la with our picture. haha ^^ yang sangat ta boleh bla. kakak ainee baru je ambik pic tu dengan aku night before that. aku dapat mug dari sumaiyah. *haha die ganti mug aku yang die pecahkan* mug cantek pulak tu. tak sampai hati nak guna.

yang penting. aku dengan mira dah elok. takde lagi masam-masam muka. buat tak tahu bile kat dalam bilik. dahla bilik sangat kecik. pusing kiri nampak ko. pusing kanan pon nampak ko gak. dah takdenye orang lain. oleh itu. aku ambik kesempatan ni untuk mintak maaf jugak untuk kejadian tu. aku cube membiasakan diri dengan keadaan kita yang sama tapi tak serupa ni. dan aku pon harap yang ko takkan buat macam tu lagi. rasenye sepanjang 3 semester jadi room mate ni, memang ko la yang paling tau aku macam mane. jangan diuji kesabaran aku ni.

anyway. tremendous tengs to room mate. kakak ainee. yong. kak wani. ina. yang menjayakan sume ni. aku terharu *siyes cakap* tak pecaye. marah. suke. sume ade. tengs jugak untuk beloved friends yang sent wishes thru message. thru facebook. even sampai sekarang pon. still dapat message. ade yang telifon . yang aku tak sangka-sangka akan ingat birthday aku pon wish jugak.

ha ha :)

nak jugak aku mention. moist cake tu sangatla sedap. memang mantap. two thumbs up ^^ kalo sape-sape nak buat surprise lagi. aku rekemen korang gi tempah kat kedai tu jugak. nanti aku tanye room mate kat mane kedai tu :)

aku takkan lupe event-event penting dalam hidop aku. ni lah yang aku maksudkan dengan university life. you got friends around you. travel. activities. networking. life is just wonderful. too wonderful to waste. too many things yang aku dah buat sepanjang kat sini. aku takkan lupe. in fact, i should cherish every moments.

and now i am officially twenty. as i am getting older. i know, there are a lot more to face. a lot more to come. and i should get prepared. i'll make improvements. and become a better person. i won't change. because this is me. i am becoming a stronger person. much more stronger than ever. together with the support from dearest family and friends and everyone who are dear and near to me :) *you should know that you are too special for me*

i'll handle things differently and control my emotions *especially my anger*. huhu ^^

and now i guess i have my life back in order again ^^

with love. hugs and kisses.
it's me, little ain~

5 peeps' gossiping:

[z@ck] said...

happy birthday!
may god bless you..

p/s: blogwalking..

atikah said...

hepi birthday ain~
-cak-

fza.ithu.zazha said...

hepi hari lahir cik ain. ♥ sgt kt bdk kecik ni. hihi.. :)

LiLohOnEy said...

hepy tua day,,dear ((:

muacks♥

little ain said...

tengs every zack , cak.

fiza : haha ^^ aku dah besar la. menjadi seorang gadis ceria dan sihat :)

lilohoney : huhu ^^