Marry me, ain.

heh? 

haih ain, tolong laa jangan perasan hokaih! =.='

eh, bagi salam. Assalamualaikum readers! :) 

Marry Me, Mary. actually ni tajuk cite korea yang aku tengah tengok sekarang ni. weee! and i blame ibu for it. haha! sebab ibu yang ajar aku tengok cite ni pastu aku dah jatoh chenta. hadoiii. payah payah. because less than two weeks, i'm going back to uum. so, nanti camane nak tengok kalo dah sampai sana? it's not about tv, it's me i'm worry about. nanti lupa lah, gi makan lah, tu lah, ni lah. huuuu it's going to be hard, i know. is there any way i can watch it online? i don't want youtube. youtube doesn't have english subtitle.

anyway, aku tamau cakap pasal cite ni. letih jadi pengulas cite tak berbayar ni. so, aku nak cite tentang something malam ni. tetiba je teringat pasal ni dalam toilet tadi. haha takleh bla. aku nak cakap pasal dating sebab mood gedik sikit malam ni. hihi tipu je lah! herm sape tak penah dating, angkat tangan. okayy, rupanya aku yang belom pernah dating. (=.=') but it's okay, it's not something that i should be ashamed of. it's not abnormal pon. kan? ini lecturer logistics aku yang cakap tau. 

herm before that, korang tau tak cite The Proposal? mestilah tau punye. aku memang big fan of sandra bullock ngan ryan reynolds ni. suka mereka sangat, okay. ingat tak ada satu scene dalam cite tu, part yang last dah tu, Andrew cakap kat Margaret macam ni lah lebih kurangnya.

"marry me because i'd like to date you'.

haa ingat dah? kalo tak ingat takpe, sebab aku dah tulis kat atas nih. muehehe. bila part ni kan, sob sob sob! memang aku spare tisu banyak banyaklah nak kesat hidong punya pasal. mukus keluar tahap tak hengat. huhu! sangat sweet you! rasa macam nak sepak sepak je ryan reynolds sebab sangat comel, sexy dan romantika de amor. dia dah divorced dengan scarlett johansson sebab dia suka aku. muehehe! silakan muntah semua. 




sexy tak? haila haila aku cair tengok mamat nih.


right, sambung balek pasal date. sorry, mengarut terlebih dahtu. herm, actually kan, aku nak cite kisah date aku. kisah cinta. miahaha. macam lawak je sebut word tu? haha! *bunuh diri*

dulu, aku dengan fiq. it was first love tau nyah. sebab first time kapel kan. masa tu no doubt beringus lagi la. muka pon sesuci lebaran je, takde jerawat waima seketol pon. sekarang ni ada la kan, dah besar, al maklumlah nyah, form 4 back in 2005. tapi kitorang broke up time tu juga. haha. oh God, kelaka la ingat zaman tu. nevermind, moving on. then, 2006 tahun spm. though time tu kitorang dah tadhe pape, but still, kitorang contact lagi. and i actually promised to really knock myself out, study hard and make it to university because i have to show him that i can do it, though we'd broke up. please say you adore my determination. haha! gurau je lah. then, dah abes spm, aku join kursus komputer ngan english class. first day aku daftar, kitorang jumpa. aku dan fiq. tapi makan je lah pon kan. haha. and, it wasn't a date. it was just, two friends meeting and catching up with each other, that was it. though we met for less than three hours only, but it was wonderful. he was as warm as ever. was the one and only. dulu lah. then, i went to uitm and found my intec boy. eh nope. he found me first. he was looking at me and he was startled when i caught him looking at me. twice okay. huhu! sweet tak? tolong cakap sweet. haha ;p but now, he's gone forever and i didnt even have the chance to ask his name, where his from, let alone date him. because i'm too shy and too uh, what people say, menjaga-sangat-kononnya-tamau-perigi-mencari-timba. oh God! i was naive. but still sampai sekarang aku macam tu jugak. you can call me old fashion, i'm fine with it.

and yes, i'm happy with my life now. in fact, i'm grateful and thank God for everything. and never once, i grieve for things that happened at the past. because i believe God has better plan for me. though at the age of 21 i haven't experienced any dating yet, i think i can handle that when it's time. lets just say, i'm saving it for the guy that i want to spend my whole life with. haha! i sound a little ambitious here, don't you think?

adehh. panjang gilos entry malam neh. ngantok korang baca kan. okeh okeh, i should get going. sambung bertweet tweet dengan amir syahir yaakob. korang kenal dia tak? tak eh? okay, takpe. korang boleh teka.



heh ni sapa pulak neh. amir syahir yaakob mungkin?

kalo sapa tahu amir syahir yaakob tu sapa, aku bagi gula gula hacks tau. janji! dan kalo sapa tahu inchek punya mata ni, aku janji bagi toblerone sebijik. okayy? sorang je tau. the earliest bird. fuiyoh. tiba tiba aku rasa macam buat contest pulak. miahaha! itulah namanya tak cukup tido sampai peratus perasaan perasan  naik tinggi gila. grrrr. and oh by the way, sebelom abis, aku nak bagitau yang aku bakalan terima muffin dari The 7th Muffins sebab jadi first reader yang respon kat entry ni tadi. and it's for free. yeayy!! :D thank you the 7th Muffins. you are the best! korang sume jangan lupa jenguk belog the 7th Muffins ni tau, mana tau nak bagi surprise kat sapa sapa ke, nak bagi hadiah ke, cun jugak. sangat affordable bagi aku. ingat tu tau tau tau. and The 7th Mufins actually ada buat contest baru baru ni dan tarikh tutop is on february 1st kalo tak silap. so, korang still lagi ada peluang. go and grab the chance, everyone.

until next time readers, sleep tight! :)

it's me, little ain~

10 peeps' gossiping:

Fiq said...

ahahahak!

ya ya.. aku lupa lak.. kita kan penah berchenta! :P

ch!natsu said...

is dat takuya kimura?

ok comel kisah chenta kamu.. huhu.. =)

Farhana Sahri said...

bila kmu nk kawin??hehe..uppsss..

pape pn, kmu kne tag ngn saya..http://farhanasahri.blogspot.com/2011/01/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

yes!..i am adore with your determination.


hehehe

little ain said...

fiq

hahahaha. tau takpe. semalam tengah taip ni memang dah senyum sorang2.

dulu la fiq kan. hahaha!

little ain said...

chinatsu

huhu ye ke comel? ain rase tragis. haha :)

bukan takuya kimura, yang. cube lagi tau :D

little ain said...

azizee

hahahahaha! org gurau je la tuh.

determination yang entah pape kan. tapi Alhamdulillah, bejaye jugak.

little ain said...

farhana sahri

huhu! bila nak kawen? adehh. lambat lagi nih. heeee :D

hoho kena tag ehh? okay, nanti i'll go and check it out okay! thank you btw

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

eh..mane ada determination yang gurau gurau..hehehe..

p/s : u should thank god that prevent you from dating .. hehe.. Dia nak jaga cik ain supaya tak buat dosa dosa tu..hehehe

little ain said...

haha determination tu betol2. cuma yang nak suruh adore tu yang gurau :)

yeah, i know. InsyaAllah akan dikekalkan status tu sampai betol2 nanti.

Ameen.