longest entry you ever read. hoho!

Assalamualaikum, readers :') senyum ikhlas tapi takde energy kononnya hilang semangat *la sangat kan*

all the glorious days have ended early than what i thought. ohhh sadis sekali. cukop sadis sehingga mampu buat aku tido awal semalam, menangisi hati yang walang lagi hiba. semalam aku marah gila tau. marah yang amat. aku ni, dahla seorang manusia yang sangat pemarah angin tak tentu pasal. tapi semalam ada pasal, sebab tu aku marah. update status kat facebook, 'marah'. sebelom ke depan tengok tibi, tengok cite Marry Me, Mary *talking about addiction here* pastu beberapa manusia yang caring gila comment status tu, siap lecturer logistics aku ada sekali tau. haha. gila gempak! gempak tak? cakap gempak okay, aku paksa. muehehe, okay tak lawak. (=.=')

orait orait. aku nak cite ni apa yang buat aku marah semalam.

kes 1

tiga hari lepas, ada sorang mamat kacak gaya mutu keunggulan add aku kat facebook. i knew him. kitorang actually dah penah kawan kat fb, tapi setahun-lepas-ke-sem-lepas-lupa-dah-tapi-lantaklah, aku tatau what kind of evil has gotten into him, dia remove aku dari friend list dia. i was mad, seriously. dah la kau yang add, pastu kau remove pulak. entah pape la. tapi ghupenya, abang kepada jejaka kacak gaya mutu keunggulan ni which happened to be my counselor bagitau yang cik gelifriend dia yang remove aku. okay fine. ikot suka kau lah. al kisahnya semalam, kan dia add balek. aku memang tekejot, janji tak tipu. then i asked the same question again, what has gotten into you this time nak add aku pulak. then, i took two days to decide whether nak approve ke tak nak, but i did approve him tengahari. pastu, waktu magrib aku online nak cek profile dia, tetiba poofff, he's gone. tanda soal bertimpa timpa menimpa aku. apakah yang berlaku? bila aku search nama dia, aku tengok dia dah remove aku again dari dia punya friend list. what the fish haa? aku marah. serius aku marah. engkau apa hal haa? memang aku rasa macam nak sepak kuat kuat je mamat ni korang tau tak. pastu, oleh kerana aku emo, aku private message abang dia kat fb. mungkin korang rasa aku over, tapi aku memang orangnya yang emotional terlebih selalunya. menda kecik jadi besar. pastu, tunangnya counselor aku ni yang reply mesej tu, dan dia bagitau yang actually gelifriend si jejaka kacak gaya mutu keunggulan tu yang remove aku again dari friend list. hadoiii la. perempuan oh perempuan. kenapa kau sangat tak cool? fcuk the super not cool.

kes 2

tengah panas hati, aku keluar tengok Marry Me, Mary. pastu abah nak pinjam lappy. aku berlari dengan kelajuan 110km/hour masuk bilik, suruh kak lang hibernate lappy, pastu lari dengan kelajuan yang sama bagi abah lappy. dua minit lepas tu, abah panggil (=.=') sebab abah cakap lappy takleh on. hadoiii. aku dengan penuh keserabutan akibat fokus terhadap tibi terganggu ke depan, pastu tengok tengokkan lappy dan lari ke bilik ambik lappy kak lang, bagi abah pakai. abis je tengok tibi, aku cek dan cek dan cek, dan terbukti memang lappy takleh bukak. aku tak salahkan sapa sapa sebab aku rasa salah sendiri. sepanjang sebulan kat rumah ni, lappy tu terbukak 24/7. memang aku memaksa dia bekerja sehingga ke takat yang paling maksimum sekali dan oleh sebab itulah, aku rasa hati aku crush di takat yang paling maksimum jugak sebab aku memang tak boleh hidop takde lappy. huuu sirius sedih sampai aku memang takde mood semalam. tadi abah suruh kemaskan lappy siap siap sebab esok abah nak bawak gi ofis, biar technician kat ofis tengokkan camane. aku harap takde apa apa teruk yang jadi. because i just can't live without you, si merah :'(


picture courtesy of google.


kes 3

tengah tengah emo, aku bukak twitter. sekodeng conversations between lilohoney ngan afy. sekali diorang mention nama aku. bincang pasal bilik untuk sem depan. aku terus log in portal dan sangat tekejot marah nak nanges segala macam perasaan yang tak baik akibat dirasuk oleh syaitonirojim, bila aku tengok yang sem depan which is lagi sepuluh hari aku kena tukar bilik. tak cukup dengan tu, kena tukar blok sekali. oh God. dugaan apakah ini? aku kena tukar bilik, tukar blok. lilohoney ngan afy masih lagi bilik sama. ouch! berat sangat rasanya beban yang aku terima semalam. dah la jatuh ditimpa tangga, dilanggar lori pulak tu. dugaan! tapi takpe, as long rumet still dengan aku, i'll be fine. chewahh! macam gay la pulak bila cakap macam tu kan? heee. walaupon aku selalu angin tak tentu pasal dan berpasal dengan rumet, still aku sayang rumet. dia memang terbaik dari ladang gua cakap sama lu. sayang rumet :) statement gay.

takde kes

itulah tiga kisah yang datang secara pakej kat aku semalam. cukup untuk buat hati aku sakit dan sedih seperti disiat siat *metafora*. tapi aku cuba untuk cool sebab aku kan otai rock. hehe. dahla dudok rumah tak buat apa, tak berbakti kepada ibu langsung. yang aku tau, abiskan beras. novel satu pon tak khatam. yang aku tau, makan tido online je. sekarang lappy dah rosak, aku pakai kak lang punya pulak sementara tunggu keputusan lappy esok camane. harap harap takde internal bleeding. kalo setakat format je, lega la hati aku sebab ariffin janal kan ada, dia boleh tolong buatkan. kan kan kan? :D

aku letih taip entry ni, sampai lupa nak tengok csi season finale. malam ni ada siaran ulangan kot. 
okay korang *walhal takde orang dah sebab sume dah tido ngantok baca entry aku* aku nak gi dapor makan. tadi aku buat sandwich tau. terer tak? terer! aku tolong jawab bagi pihak diri sendiri, sebab takde orang dah.

good night, sayangs :)

it's me, little ain~

16 peeps' gossiping:

sHa said...

haha
dak kecik, kite same la syg.
akak pon dah start melekat tgk cite merry me mary.
mak la nih yg start tengok dulu...
dah berjangkit daaaahh..
pfttt.. :p

little ain said...

kan kan kan!
ibu ni memang laa. aduhhh la.
ain suke jeong in. heee :D

Ariffin Janal said...

patutlah seperti ada yg menyebut. terbatuk2 td. cisss~!

1. hahaha block je mamat tu. end of story.

2. si merah? HAHAHAHAHAHAHAHA

3. bace je pasal bilik terus check bilik sem ni. ALHAMDULILLAH tak kena tukar. hihi. *jealous tak?*

4. (walaupun takde point ke 4) sape janji nak formatkan?lalala~

little ain said...

huhuhu batuk lagi, pengsan lagi. kesian betol. :P

1. benci tau awek die tu. entah pape laaaa! saiko gila.

2. yelah, dah betol die kaler merah menyala macam tuan dia, semangat yang merah. hahaha ;p

3. memang nak kena sepak kuat kuat, tendang laju laju la die sorang ni haa.

4. hahaha! please please please? *sambil buat muka comel mintak kasut*

Ariffin Janal said...

mintak kasut? takde hal lahhh. saiz 9 or 10? :p

tatyty said...

okayy yg kes pertama tu zatyy prnh rasa. sengal. gf memainkan peranan pntg. over btol girlfrend tu. mcm dia sorg je ada boyfren. mcm la kite nk sgt dgn boyfren dia tu. huhu

little ain said...

ariffin janal

heh? besarnye kaki? kaki manusia ke kaki jin ni haa?

hahahahahaha

little ain said...

zaty

tau takpe. hadoiii payah betol. kak ain rase awek die tu jeles ah. mesti die rase terancam sebab tu ah die delete siap2. hahahaha *statement entah pape*

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

peh masalah si little ain ni.. besar sungguh..hehe...

orang macam tu adalah lebih baik delete dan ignore sampai sudah..hehe...tp mungkin adalah sangat kejam..eh..entah lah..

kalau laptop tu tak nak hidup sangat, flush je dekat toilet..mgkn perlukan sedikit kesegaran..hehehe..

kes bilik pula, err.. entah lah.. tak pernah plak kena tukar tukar bilik ni.. suruh je membe pun tukar bilik jugak atau kejadian ni nak suruh geng dengan budak lain pula.. hehe

p/s : ada hikmah semua ni .. hehehe

little ain said...

huhu besar bebenau kan? hehe

herm, die tak salah pon. awek die je yang psiko sikit. tu je. nak buat camane kan, die rase insecure.

laptop tu huuuu T___T tak boleh nak komen, sedih2.

tukar bilik tu memang takboleh nak elak. tapi Alhamdulillah, rumet still lagi same. pasni kene rajen bejalan gi bilik diorang la pulak kan. :)

thank you inchek azizee. sangat bermakna nasihat yang diberikan. ecececece hahaha poyo je ayt macam ni.

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

oh.. awek budak tu yang delete kan.. erm.. abaikan je..mungkin dia jarang tekan butang unfriend tu gamaknya.. jadi jakun .. hehe

atau dia jeles tgk cik little ain lagi anggun dari dia...

hehehe

little ain said...

hahaha! jakon? lawak sehh. entah2 dalam friendlist si jejaka tu sume laki kot, die je yg pompuan. the one and only katekan. huhu :)

haaa yang tu takleh terima pakai. cik little ain ni serebeh orgnye tau.

:)

Judiene said...

Wahhh!
Memang masalah habisssss!
You know, everything happen for a reason and even though it hurts to the deepest, they probably got something to do with out life in the future so, don't be too emotional and be patient ya!
And about the laptop, yeah, I rasenye sebab bukak lappy lama-lama la bateri jadi rosak.

little ain said...

ye, masalah yang sangat berat. tapi takpe, what doesn't kill you, only makes you stronger kan. so, i'm trying. heee :D

pasal laptop tu, disk yang error. abah dah cek tadi, dalam c sume ilang. omgeee! tak boleh terima because all the pictures and all the songs ada kat dalam c. sedih lagi :'( bateri memang tak pakai. dok dalam luggage tak keluar2. heee :)

thanks untuk kata2 semangat tu haa. ececece ;p

Fatin Athirah Amani said...

kes 1st tu mmg xleh dimaafkan okay. nyampah giler pmpuan cmtu. sepak bagi mampus je. hahaha

little ain said...

hahaha!:) memang nyampah kan. sangat tak cool kan.

aduhhh nak sepak ehh? fuiyoh dasyat gile.