at-last, i got a love letter.

inilah dia surat chenta yang aku dapat dari pak guard kat post utama uum. grrrrr! mujo tak terbantot selera makan aku. payah-payah pecut scooter laju-laju nak makan, tak pasal-pasal kena saman. eee memang aku ingat muka pak guard si budak setahun jagong tuh.


dah la baru umor 20 tahun, dah jadi pak guard. tu laah, sape suruh tak buat spm betol-betol, kang dah kesian kena tadah muka depan matahari every day and angkat tangan with a totally fake smile every single time people coming in and out. serves you right!

walaupon dia agak hensem, aku nak cakap dia huduh dan burok. walaupon dia tinggi, aku nak cakap dia manusia kerdil, even lagi kerdil dari orang kerdil snow white tuh. walaupon dia hitam manis, aku nak jugak cakap dia hitam tak beriman. kahkahkah!! ain, kau sengal!!

i shall not let abah know about this. mesti beliau risau nanti. hahaha walhal takot kena marah sebab bawak moto takde lesen. grrrrr! dahla enam puluh hingget kena denda untuk library, free-free pulak kena saman traffic tiga puluh hengget. mujo pak guard uum je, kalo polis ke, jpj ke, camane? silakan berchenta susun ayat paling best untuk sesi mintak duit dengan abah nanti.

silalah gelak dekah-dekah sebab aku berjaya dapat satu surat cinta sepanjang lima semester pengajian ni. syabas bete!

it's me, little ain~

7 peeps' gossiping:

Syahmi said...

i loike entry ini~
:D

little ain said...

haaa like la sangat. aku marah seh. grrrr! tapi lawak pon ade gak.

aleen aiden said...

hahah,jgnla kutuk2 sbb ko bedendam ngan die weh...sian dow.hahah

little ain said...

hahahahaha :) baek baek!

shazika said...

wohaa...
kat uum ada pak gad ensem eh

Fiq said...

surat chinta macam tu biasa..cube kenyit sikit..mesti dia kasi chance punyer..

psst..it's just between u n me.. jgn pgel aii akak.. tak sesuaii gitu.. aii muda lagi tau..!
hehhehe

little ain said...

hahahaha lain kali ain ikot saranan terbaek tuh :)

huuuu tatau dah nak pggl ape. addresing you with the title 'kakak' is a sign of respect. tu je. jangan marah okies :)