and it's all about perspectives

Assalamualaikum..

arini punya cerita. let me just make this very simple and precise.

a close friend of mine asked me a question in the class this afternoon.

"ade orang tanye I, you cakap pasal ***** ke dalam blog you tu? I cakap I tatau, sebab I tak baca blog and I tak follow blog pon".

herm firstly, i wanted to laugh out loud la kan to hear the question. I mean, "wow! ada orang STALK blog aku ghupenya."

let me make this clear okay. this is my blog, i can say whatever i want to say. as long as I didn't say your name, then it's fine, kan? whatever that I am writing in this piece of writing of mine is my perspective, my point of view. come on people, we have our own thoughts, don't we? so, this is my way. I have the right to speak, and so does everyone.

so, for those perverts and stalkers who are following my blog, thanks for being my silent reader, but I don't appreciate your intention. please, jangan ambek kesempatan. menangguk di air keruh. jangan jadikan apa-apa topic yang aku tulis in here as a point untuk buat aku dan orang lain *jika ada yang aku cakap pasal sapa-sapa kat sini* gadoh by cakap-cakap belakang dan buat assumption sendiri. it isnt something that should be discussed in further details by you yang berniat jahat on me. I have good relationship with my friends and for those yang aku tak baik, or tak kawan, or tak tegor and whatnot, I'm sorry, but I have a lot of my own problems to be worried of rather than talking about you in my blog. kawan ke tak kawan, as long aku tak usik kau, then kau jangan usik aku okay.

come directly to me, and get rid of your confusions. bagi aku, apa yang aku tulis kat sini cuma apa yang aku pikir dan apa yang aku rasa. and as soon as I'd expressed everything, I will let go. dah tak nak pikir lagi and I will start a new, fresh moment. better, right?

but one thing yang aku nak highlight kat sini, about attitude and friendship. bagi aku, thou aku kawan baik dengan seseorang tu, ada jugak perangai kawan aku tu yang aku tak suka, tipu la kalo suma kita suka kan. tapi aku tak boleh nak cakap direct dengan dia, because I don't want to hurt her. but then, bila aku simpan dalam hati, aku macam menjeruk rasa tau. it kills me inside. kadang-kadang rasa macam nak menangis, nak jerit tepi telinga dia, dan cakap everything. so, kita dengan kawan, bukan macam dengan kita punya partner, especially couple la kan. kalo couple, boleh jugak nak break jap. nak tenangkan fikiran and whatnot kan. tapi dengan kawan, no such thing. aku tak nak hilang dia.

so, aku decide untuk bagitau someone yang aku percaya about her or him. aku kena cakap menda tu tau, kalo tak, memang aku pendam sorang-sorang, rasa macam makan hati je. so, in case ada menda yang aku cakap tu atau apa yang aku tak cakap tapi orang claim aku cakap, aku mintak maafla. mulot manusia memang macam tu. yang takde, dikatanya ada. apa pon, aku tau yang aku sayangkan friendship ni, dan aku tak nak gadoh-gadoh.

aku pon manusia jugak. ada perangai aku yang orang tak suka, so aku cuba untuk tak buat menda tu. hormatla orang lain, then people people will respect you in return.



p/s : pinjam tajuk entry dari inchek hellioz. hehe :)

p/s/s : aku cakap ni in general. memang takde merujuk kat sapa-sapa pon sebab aku memang tak tahu apa-apa, sapa yang baca blog aku and apa yang orang cakap pasal aku. jangan salah faham okay.

it's me, little ain~

2 peeps' gossiping:

FzaIbrahim said...

yeah dear..
ithu lah gunanya buat blog.
u express those feelings here.
atleast the strangers can try to undrstand and learn from ur experience.

kalo de yg trasa tu,
no komen la. pandai2 la nk improve diri en?? Huu~

xoxo,
miss u!

little ain said...

thanks yang :)

yeah, tu lah fungsi blog kan. tapi bila ada kes yang macam ni la, tak tahan sangat tuh. haih banyak mulot betoi.

miss you too 3456789 :)