sampai di sini saje.

semalam. waktu tengah makan kat cafe. aku didatangi best friend, since uitm lagi. die bagitau aku, die dah broke up dengan girlfriend die. aku half tekejot, half tak tekejot. sebab aku macam dah expect, somehow mende ni akan jadi jugak. lagipon, dah bape ari dudok bercerita kat aku pasal masalah die.

herm. masalah paling kecik bagi aku adelah masalah paling besar untuk girlfriend die. ye. aku cube menjadi realistik. kerana manusia semuanya berbeza. cara berpikir etc. jadi aku tak boleh salahkan sape-sape. in fact, sapela aku untuk menyalahkan sapesape kan. walhal, aku punye la tak expert mende-mende alah macam ni.

aku kesian. sympathy. tapi aku tamau jadi empathy sebab aku tau rase die camane. saket, kan? basically, aku tau la ape rase tu. cumanye. kes kawan aku ni, bukan betrayal punye kes. so, oke la kan. hiya. kalo betrayal punye kes, takkanla aku nak cakap tu masalah kecik bagi aku kan. kalo aku la kan, masalah nak break sebab betrayal alah ni, memang aku cakap "off you go" la kan.

buat ape nak simpan. ye la. sayangkan relationship ni. tapi jangan sampai saket ati. kite bercinta sebab nak bahagia. bukan nak merana. itu tak payah. sume masalah ade jalan penyelesaian, kan? kalo dah tak dapat nak terima. ta payah paksa diri, walk off je la kan.

anyway. kepada kawan aku tu, aku harap die akan okay. time heals. sooner or later, okay la tu. maybe she's not the right person and maybe you deserve a better one. who knows, right? :) patah tumboh, hilang berganti. mungkin bukan sekarang. tapi in the future. hal-hal hati macam ni, kita ta payah rushing. ta payah nak caricari. nanti die datang sendiri, bile dah sampai mase.

weeewit. aku bercakap macam kauselor terhebat la *sangat* pulak kan. herm. bukan ape. aku cume kesian kat kawan aku tu. semoga die akan sembuh segera. jangan sedey-sedey oke. if both of you were meant to be together, then you will no matter what :) jangan sedey-sedey okay^^ u are the best~

it's me,little ain~

4 peeps' gossiping:

anish said...

sape sape sape?

little ain said...

you know who :)

no92a said...

saper tu ain??hrp2 dia ok cept...memg certain owg xrese lg awl2 nie...tp in times dia bru trase kehilngan n "she" da xder hati dekt "he"..merana sorg2 la jwbnyer..patah tumbuh hilg berganti...gigi susu kalu patanh or hilang memgberganti..tp gigi yg da xsusu da xkn tumbuh n bganti bru,,,jwbnyer...gigi palsu la..hahaha. whatever la
jgn duk sedey2..jgn duk termenung byk sgt...byk lg benda nk buat..

little ain said...

ye fami. org pon harap gitu la ek. semoga sinar baru yang lebih bersinar akan datang menyinari selepas gelap itu.

all the best :)