dah o k e sikit




exam dah abes,spttnye aku dh x tensyen. tp tak pon. tak abes2 tensyen aku ni. tidak tidak tidak. aku tak spttnye pikir mnde ni. aku sgt kuat. 
ptg semalam,aku gi anta kunci dgn lilohoney sume2. dh setel sume urusan serah kunci,cume tggu aku je yg nak kuar dri cni. lepas balek dri ofis,aku mkan2 kt bilik lil. sdh je aku makan,ismail tepon. die sruh aku pegi bilik meeting. so,aku pegi la. then,die ckp psl mnde yg diorg dh ckap dlm meeting jpmk dgn org ofis td. mcm yg aku dh agk,bilik aku,lin dgn julie 'naik'. dan kamilah calon2 kene buang kolej. Tuhan. perasaan? aku pon tatau ape yg aku rse mse tu,xleh dikenal psti. tp bile je abg alep msuk bilik meeting,aku tau aku sgt perlukan die. aku pndang die,aku mcm nak nanges. tp oke lagi,sbb abg alep ckap die akn tlg aku. tp aku kalo boleh,aku nk abg alep tlg sume. please please.

semalam lil,kak eton dan kak su balik. aku anta kak sue kt dpan,abg irmi dgn abg isma dtg ambek bwk kak sue g changlun. tp aku x anta lil,sbb aku xnak *sorry dear*. sbb aku tau kalo aku anta lil,mesti aku xblh buat keje lain. sgt sedih oke. kesian lil,tp xpela nnti kite balek same2 oke. jge diri leklok. sayang lilohoney :)

oke smbung. so,smlam aku makan dgn mereka2 kt petro sbb makngah dh ttp. sebelom jmpe diorg,aku masuk blik jpmk. abg sana dgn kak dahlia ade kt citu. then abg sana tnye aku mcm2 psl rumet aku,jiran aku sape. then aku ckap aku dh tahu psl nk kene buang tu. then die kate,xde pilihan lain,i shud call pengetua. tibe2,aku rse mcm sgt kacau. aku rse x tenteram. tatau tatau. tp gi makan mcm bese. entahla,bese ke x bese? aku rse mcm aku dh saketkan hati ismail kot sbb... entahla ye ke x. tp mcm ye. aku dh mcm btindak agk kasar ckit. ya Allah. ape pon,aku mtk maaf. taknak die sedih2 sbb aku ckap mcm tu kt die. jnji lain kali x buat lgi dh. esok die dh balek,takkan jmpe lgi... kot? 

then,aku pegi meeting program belantik yg aku telah buat kptsn last2 minit utk pegi. wlaubagaimanapon,aku taknak ckap knp,sbb ape,and whatsoever tu psl belantik di cni. kt meeting tu,aku mcm lost. rse penat,kacau,nk tido,tak larat,sume ade. aku cube utk senyum,tp aku tahu sgt plastik. aku tak mmpu nk jdi mcm diri sbnr aku. abes je meeting,aku ckap2 ckit dgn abg boboi dgn abg alep. tp aku tak tahan,mcm nk nanges. so,aku balek.

then,aku tepon ismail. bagitau aku taleh tmankan die online sbb aku sgt letih. mgkin sbb tido kjp je kot. sbbnye pagi smlam kitorg pegi puncak vista lgi sekali. hari yg best actually smalam,tp telah spoil sbb mnde ni. nnti la,kalo ade mse aku upload pic kt puncak vista *kalo ade yg boleh diupload la kan* aku mcm sgt letih,sgt takde mood. smpai gmbar pegi puncak vista tu aku baru je tgk pgi td. aku pon ilang smngat nk pegi belantik. oh tidak. smngat utk masum pon ilang jgk. oh tidak tidak.

tau tak ape yg aku pkir skrg? aku pikir psl kene buang kolej tu. entah knp aku perlu rse runsing kan? mcm ni je la. aku tau aku boleh idop kt mne2 je. benih yang baik,kalo cmpak ke laut,jdi pulau jgk. org2 tua kt kg aku penah ckap aku mcm tu,ibu dgn abah pon tau,so aku terima mnde tu. then,utk aku taknak risau+runsing psl mnde ni,aku perlu buat 1 mnde. aku x perlu pkir psl sbb2 knp aku taknak kene tukar kolej dlm post lepas 2,dh lupe tarikh ape,mls nk tgk. aku takyah pkir psl makan kt makngah sgt best,psl kwn2 sbb aku psti diorg sume takkan lupe kt aku. psl megi ruski kt emzek. psl keadaan kt sni yg aku dh biase,sbb kt mne2 pon nnti,aku akn bese jugak. lastly,psl die. aku pasti,die boleh hidop dgn baik sbb slame ni pon,mmg la mcm tu. kan kan kan? so,aku haros jgn pkir sume tu dan aku haros kuat. semoga aku jgk boleh hidop baik2. aku tak perlu menangis. tak perlu sangat sangat sangat :( 

it's me,little ain~

7 peeps' gossiping:

kuIna LadyInRed said...

selamat bercoti dear.

akak ingat bila student coti leh gak g honeymoon ker, coti2 berdua-duan ker tp... sukan MASUM la pulak....

anis said...

poblem stay kolej ader dimane2 ye..hee
sabar ye ain..huhu :)

little ain said...

to kuina: huhu ta boleh bcuti. sila btugas. hehe :)

to kak anishku:problem ni sgt ta bole bla oke. i called the principle dis morning. InsyaAllah everything's going to be oke.

sHa said...

meh la pindah sini blk.
duk kat usj je meh! :)

sabar la dear.

little ain said...

ye kak shakirah.
ain sgtla nk balik usj.
huhu :)

LiLohOnEy said...

hurm,,

ak da agk da..

mse slm+hug tu pon ain da sdey2..

ak sje wt ceria2 sbb xnk bg ain sdey2..

tp,, haih!

sdey jgk dy..

xpe la,,

nxt tym ade lg kn..

kte balek sme2 k..


*syg ain jgk :)*

little ain said...

lil sgt memahami.. hoho :)
masheh semua ~