welcome to sabah



saya di sabah.. huhu itu intro utk post arini..finally blh jgk aku online kt dorm ni and post something dri sabah.. sabah best,itu komen yg aku boleh bgi.. sampai cni ari khamis,kt airport sgt pnas.. then bas ums dtg ambik kitorg and bwk kami ke borneo backpackers,tmpat ktiorg akn stay slama kt cni.. erm,,not bad cume agk pyh ckit sbb tmpat ni mcm dorm and toilet die kt luar.. and die pnye owner bkn muslim,so sgtla bebas.. jdi nk mndi pon pyah,kene tutop litop.. haa,even skrg aku tgh online ni pon kne pkai cantek2,mcm nk kuar.. ok,ttp cite tuh..

hmm,,1st night tu kitorg gi mkan kt pasar filipin.. haih,,rmai la sgt2 orgnye.. pasar tu sgt sesak,asp penuh sbb ade ikan bkar and sume2 tu (xnak ckap byk2 psl ni).. then lepas mkan kitorg gi tgk souveniour. aku belom beli ape2 lgi except 1 gelang ni sbb nik arash ckap cantek and sesuai utk aku.. so aku byr gelang tu sbb die berebut2 nk byrkan dlu,jdi itulah 1st brg yg aku beli kt psr tuh..

next ari jumaat,pagi around pkol 8 (nmpak mcm pkol 11),bas ums dtg ambik bwk pgi ums utk weight-in. pkai t-shirt uum,sgt cantek,itam puteh nmpak mcm kontijen terengganu kitorg ni huhu. so,sesampai sje kitorg ni,aku mkan dgn byknye sbb aku sgt bhagia. xde mslh dgn weiht pon. then,lpeas tu kitorg gi training kt dewan chanselor,kak yu kate nk bagi biase dgn map ring since dh lame xde tournament. pkol 3 kitorg balik dorm,ku tido dengan penuh kesungguhan. huhu :)

so,ari sbtu (semalam) hari tournament.. sume akn fight arini sbb x ramai org pon cume 8 ipt je yg dtg.. aku pnye round ke 12~haih takot gile. org yg aku kne dan telah lawan tu budak tuan rumah,ums,chinese and tinggi dri aku.. lps stretching,aku msuk dewan.. mak aih,dewan sgt sejuk smpai aku kene sntiasa blari sbb nk bgi pnas baru bleh kick.. masuk je dlm ring,sgt bgegar lutut aku ni (sume org akn rse mcm tu walaupon die dh main utk olimpik skalipon). bile start je aku cube utk main rileks sbb nk save energy tp die tu sengal ar.. haha,,aku nk gelak jgk sbb die sgt slow dri aku dan die main entah ape2,xde skill lgsg. aku xtau cmane die boleh mng 1st round tuh.. die suke attack dan die pnye kick tu bkan ade power tp die mnyebabkan aku injured. die suke je kejar,jdi aku counter je la,dhla die lmbat. 1st round aku score 3-0,2nd round 2-0. 3rd round aku dh agk penat,jdi kak yu ckap lepas kick 1,teros lari bia die kejar. kdg2 aku dok dkt2,aku tarek die~huhu mujo refree x nmpak.

bile aku dh agk2 3rd round dh nk abes,kak yu sruh aku attack,kdi aku attack,die undur2 je sbb die takot. die cume suke attack tp die xberani bile kite attack die.. dhla skill die same je,nk chop aku tp lmbat (amboi ain,blagaknye). tp xpe,sbb aku dh menang pn,huhu.. so,bile dh abes game tu,aku tau aku akn mnang tp aku taleh nk jlan sbb ankle aku injured terok. aku tendang tggi,kne siku die tp die hrap tggi tp xleh nk score kpale pon. so,refree angkat tgn sblah kiri (aku di hung side),aku senyom tp xleh jlan.. haih,al-final.. owh,,lupe nk ckap lagi 1,aku x pkai mouth guard,jdi aku shout kuat2 mcm aku salu buat mse training kt foyer,puas ati aku.. huhu :)

then,i made it to final round,dimana aku kene lwan dgn wahida. die tu kwn kak yu.sgt2 mcm lelaki. haih,,sgt cuak sbb dhla kaki aku saket,xleh nk tendang lgsung,kanan plk tuh.. mse final round tu aku kne chop due kali. 1st aku dh kne count tp aku msuk jgk. 2nd aku x alert (ain,kau sgt sengal),jdi ken lgi.. mak aih,pening kot dahla x pkai mouht guard. yg pliknye kaki aku boleh plk tendang mse kt dlm ring. betolla org ckap mse dh lawan tu,dh x igt saket lgi dh. jdinye,aku kalah kpd die mse kt final. and guess what? aku nanges kot mase kuar ring. huhu,,sume pujok2. haih,,tensyen kot kene score kt kpale. siap kau,,nti aku balas balik kt masum. huhu :)

jdinye,only silver for me. sob3 :( tp xpelah,aku dh buat yg tbaik sbb tu adelah usaha aku selama ni.dh boleh smpai sini kire sgt btuah sbb atleast aku atu usaha aku kak yu nmpak,and die pcaye and that's why die ambik risiko utk bwk aku sbb kategori aku plg ssh utk dpat medal. jdinye pd arini (ahad) waktu aku tgh taip2 blog ni,jam baru pkol 9 tp nmpak mcm dh pkol 11. lpas ni kitorg akn kluar,mgkin pgi kundasang sbb out of 9,kitorg dpat 7 medal. hmm,ksian nik arash sbb die injured,idong die almost patah,bleeding,bibir pecah and sume2 tu sbb die kne chop direct ats idong dgn bdk uitm. aku nanges tgk die mcm tu sbb kesian,sedih,saket,sume ade. tan pon kalah 1 point je. tp xpelah,sume org dh buat yg tbaik,cume xde rezeki je. so,next time kalo ade tournament lgi,diharapkan sume org akn bwk balik medal.

ade some pictures yg aku ambik kt sni,nnti aku upload ye,bile dh balik uum. tp yg sedihnye aku xleh nk record aku pnye game sbb camera rosak,lens error. ya Allah,aku xtau asal die jdi mcm tu,rugi gile kot. nnti aku kne gi kedai camera and betolkan mnde tuh..

lastly,jumpe di kedah ye :)

it's me,little ain~

3 peeps' gossiping:

afy sufy. said...

jelesss
gi kundasang lak tuhh
haiihhhhh

LiLoHoNeY said...

wuyoOOOoo~~~~~

little ain said...

sayang sekali.. harapan palsu telah diberikan utk ke kundasang.. haih!