pesen yang aku tak bekenan neh.

Assalamualaikum.

apa khabar orang orangan. waras? LOL

malas nak kona kiri kanan, aku nak straight to the point je. tadi petang aku gi bandar dungun, dengan niat saje je nak menyebok kazen ngan adik aku tu berjalan. haha. so, aku pegi tu santai je la kan sebab bukan nak pegi buat apa pon. kazen ngan adik aku tu pakai track suit je. aku pon same lah, pakai skinny ngan t-shirt bodo bodo je.

then, disebabkan arini ari ahad, kat terengganu terchenta lagi tenang damai aman dan permai ni *pulak dah* sume dah start sekolah, pejabat kerajaan pon dah bukak kan, politeknik ngan uitm pon dah start kuliah and all lah. so kat bandar dungun ni penuh lah dengan manusia manusia, especially student politeknik ngan uitm. aku assume lah, sebab dengan luggage, dengan text book setebal kamus dewan kat rumah aku, dengan laptop macam macam jenis. so, nak dijadikan kisah. time aku dok jenjalan tu, beberapa ketul budak budak baru nak up ni LOL pandang kitorang ni macam "euwww please tepi sikit nak lalu boleh tak. aku student poli/uitm, kau hado?" aku dah macam -.-' haih tulun lah sayang sayang sekalian. i am well informed that you're a student, i can see. tapi, perlu ke kau orang buat muka macam tu? belajar ke, tak belajar ke, we are human, kan? so, please respect us. respect other people tooo.

ini baru lah kisah kat bandar dungun. kalo time aku balek rumah saje saje nak bercuti thou lecturer pung pang pung pang tengah bagi lecture dalam kelas, kawan kawan sume bersengkang mata buat assignment sebab nak tolong kaver kan aku punya part haha, aku bersenang lenang gi makan angin kat bandar kuala terengganu. kalo aku lalu depan politeknik kota tu kan, port budak budak poli lepak depan bank islam, hohh. diorang pandang aku macam nak telan. sebab apa? sebab aku ni budak kampong tak belaja. aku pegi kelas dow, pakai baju keparat korporat mechanical engineering and all. kau hado? isk isk nan hado. tapi takpelah, nak buat camane kan. kita tak pandai. tak study engineering macam awak :)

lagi satu hak aku tak bekenan. aku ni jenis pakai tudong bawal. tak pakai shawl. ada jugak lah beli sikit sikit tapi tak pakai pon. so, kalo time berjalan tu, memang aku lebih selesa dengan tudong bawal je ah. then, kalo berjalan especially kat kuala terengganu ni lah, geng geng cantik yang pakai shawl yang hawt nak matii tu kan pandang aku macam "errr excuse me. aku cantik, pakai shawl. kau tak cantik, memang tak up to date langsung pakai tudong macam tu. budak kampong!". lorhh. dah tu aku nak buat camano? aku dah memang jenis pakai tudong bawal. kang kalo aku pakai shawl senget senget, nanti sume hewan hewan kat zoo mati tekejet tengok aku, sape nak tanggung? kalo aku pegi tayang muka aku kat lembu bapak kau, mau gak dia mati lemas sesak nafas sebab semput lari tengok aku. haa sape nak ganti? sobsobsob.

ini aku suka yang amat. pakai shawl, cantik and pandai yet she's humble :)

itulah dia. aku bukan jeles korang student poli ke, student uitm ke, kau pakai shawl ke, rambut karat ke hape. aku cuma tak suka kau orang tengok orang orang lain as if diorang takde hak nak jenjalan ngan family and friends. please, respect people. jangan buat macam tu lain kali. Allah tak penah pon nak beza bezakan hamba Dia kan? so, siapalah kita nak membezakan di antara kita sendiri. ehhh tiba tiba tukar pakai purdah pulak kan. heeee :D

so, that's it lah people. aku takleh nak tules panjang panjang lagi. tengah nak ribut kat sini. kena tutop router.

bye! :)

it's me, little ain~

6 peeps' gossiping:

cik hanum said...

like!

M.D said...

saya rasa orang pakai tudung bawal lagi cantik.


tapi saya lagi selesa pakai shawl. kalau pakai tudung bawal nt muncung atas tu senget2.


hahaha, komen xde kene mengene.

little ain said...

@cik hanum

hahaha. meh sini nok letok balek like button facebook neh. hehehe :D

little ain said...

@M.D

nyah, uu pakai ape pon cantek je aii nengok. isk isk.

sebab tu pakcik sayang LOL

hahahahaha :DD

anish said...

tengah cari butang like xde pulak. ehes.


haha same thing happened yesterday kt kb mall! ya Allah muka semua bajet hot. pdhl yang tgk ni nak tergelak habis. haha. :p pakai je la tudung bawal en. comel g :D

little ain said...

@anish

huhu. dah takde like button tu. lupe nak letak. hihihi :D

kann. apesal sume org kalo pakai shawl nak kena pandang kita macam euww euww.

entah diorang. tudong bawal forever lah lagi cantek! :)