As I Lay Dying

Guy : I deserve to die.

Girl : No. You don't.

Guy : I do, Elena. It's ok. Cause if I'd chosen differently, I wouldn't have met you.

*looking into each other's eyes*

Guy : I'm so sorry. Done so many things to hurt you.

Girl : It's ok. I forgive you.

Guy : I know you love Stefan. And it will always be Stefan. But I love you. You should know that.

*the writer sobs*

Girl : I do.

Guy : You should have met me in 1864. You would have liked me.

*the writer sobs even more*

Girl : I like you now. Just the way you are.

*the girl kisses him.

*the writer cries*

Guy : Thank you.

Girl : You're welcome.

- Elena and Damon Salvatore, The Vampire Diaries, Season 2, Episode 22.

***************

seriously aku cakap, memang sedih tahap gaban time ni. he's dying you know. aku dah macam tak keruan. pasal Stefan, memang lantak dia la kan. nak makan orang ke, nak jadi pontianak harum sundal malam ke apa kan. tapi memang dia sebenarnya yang buat Damon jadi macam tu so padan muka. huuu gila aku emo. tadi balik je dari exam Macro yang agaklah-susah-tahap-gaban-tu, terus aku makan nasi lemak nasi lebih telur sebijik kat cafe, pastu layan episode finale yang aku download dari sebelom Magrib semalam sampailah pagi ni kot baru siap, aku pon tak sure. gila siput viva ah Serindit kan. tapi takpe, still aku bersyukur. mujo gak dapat nak mengakses internet dari dalam bilik kann. and thanks to Najmiah Rahim aka jiran terbaik, sebab menjenguk di bilik risaukan aku yang menangis macam meratap sebuah kematian tadi. huhu. tapi sebenarnya, Mia memang tak suka dan takkan entertain kalo nangis sebab tivi ke apa ni. takde faedah. huhu. siap kena bebel, "cik ain, awok dok sayang ke air mate awok tu?" haha. kelakar gilaa. aku nangis, beliau membebel. heee :D anyway, got another paper to sit tomorrow. it's International Business Management Seminar. aku nak A paper ni, so doakan aku. and yeah, good luck jugak untuk semua final students IB yang ambik paper ni. aku doakan korang berjaya dan sukses. orait, better get going now. Dr. Marlin cakap tak dapat A lah kalo update belog tengok Vampire Diaries tapi slides chapter 1 dari study week sampai ke hari exam tak gerak gerak. #okthanxbye.

until next time, adios. Mrs. Salvatore loves you, readers :)

it's me, little ain~

7 peeps' gossiping:

Anonymous said...

ainatul..its me..damon kan da cakap.dia yg pilih sendri."im saorry"to stefan..dia da ckp.bukan stefan pom buat dia..he was on his choice but...secretly..im sobbing tooo ..elena.umor 21 tahun.kan lagi manis kalau dia dilahirkn kt malaysia in kuala berang tepi rumah no92a..wahhhh nina.evrytime i open my laptop,u are staring at me with the eyes and smile...im in love ...

little ain said...

huuu stefan saloh. siannn damon. he's dying u know. sedih gilaaaa!

little ain said...

and by the way, i like katherine.
she knows what she wants :)

Anonymous said...

kath decide to love them both..so do elena right??whats the point in believing friends dont falls anymore?

nizamsani said...

baru tengok episod satu season satu.

little ain said...

@Anonymous

mr. anon,

we are different. i believe that best friends dont fall for each other. i believe Elena wont fall for Damon. one is enough.

little ain said...

@nizamsani

silakan tengok episode seterusnya pulak :D