masih ade yang begitu.

Alhamdulillah.

aku dan kak ija baru je selesai dengan kutipan derma kilat untuk arwah ayah Fakhrurazi Bakhtar. thanks kak ija sebab temankan ain pegi same-same.

sedikitla aku nak cite kat sini. sedeh jugak tadi waktu buat kutipan tu sebab masih ade segelintir yang tak prihatin tentang perkara ni. dah la kawan sendiri pon tak kenal. sebab diorang tak bape nak mix around among diorang, tapi bile sampai tahap ade kematian pon tak nak menderma, tak nak menghulurkan sedikit bantuan, memang tak patot.

kot ye pon tak kenal, ape salahnye berbuat amal. nanti kalo mende yang same jadi kat mereka, kitorang yang kena kutip derma. pastu kalo ade yang tak nak derma untuk mereka, ape rasenye? saket, bukan? dahla dengan keadaan sedey akibat kehilangan orang tersayang, pastu ade pulak yang tak prihatin dengan keadaan tu. what goes around comes around.

bukan aku nak menilai, jauh sekali menghukum. tapi sebagai manusia biase, aku terase. cube letakkan diri kite di tempat die, mesti pedih rasenye, untuk menerima kehilangan saat kite masih belom bersedia, di tambah lagi dengan faktor jarak yang memisahkan. pilu, bukan?

cubelah untuk selami perasaan die. kehilangan ayah, tempat bergantung. tempat mengadu. betapa menghiris, ngilu rasenye. semoga die dan keluarga tabah menghadapi ujian Allah swt.

takziah untuk Fakhrurazi Bakhtar dan keluarga.
it's me, little ain~

2 peeps' gossiping: