ceritera hari ini :)


aku post lgi slpas bbrapa hari melalui hari yg x berapa stabil. nak kate skrg dh x stabil,ta jugak tp oke la kot.

arini selasa,hari yang aku tunggu2 minggu ni sbb aku nak jumpe En. Adam,lecturer sdg aku. aku tau beliau dh arrange something untuk sdg kitorg sem ni. and as i expected,mmg sgt fun program yang kitorg akn main sem ni dan spt biase,aku mnjadi org yang die harapkan untuk makanan kitorg pd hari program tu. so lpas dh setel bincang and everything,aku naek bas gi pusat kesihatan universiti.

herm herm dh agk lame saket ni ta datang. tibe2 je start last week mase aku mule2 register utk sem ni,saket tu ade balek. aku ta suke ta suke. yela,sape suke saket kan? haih kesian betol. saket tu agk mnyusahkan aku sbnrnye. jadi aku haros prepare setiap mase. buat ape yg doktor suroh,makan ubat yang die bagi walaupon aku tau ubat tu akn bagi kesan smpingan lain.

aku pon bgtau sekali psl ankle aku yang belom sihat2 jugak walaupon dh gi urot. even aku dh rest for about 1 month spnjang duk kt rumah tu. aku pon still x pegi training lgi ni walaupon training dh start and 3 tournaments yang sedang menunggu untuk aku start training kalo aku nak join. huhu kalo? entah wujud ke tak istilah kalo tu sbnrnye. confirm bile aku tunjuk muke kat foyer nnti,kak yue akn suruh aku training. ahahah ckap konfiden je.

stamina level ta tau di tahap mane walaupon aku ke gym almost everyday. oh ya! huhu td mse kt pusat kesihatan,aku timbang sbb dh lame ta timbang kan. agk tekejut plus nak gelak golek2 gak ar tgk berat aku yang paling latest ni. mmg nak kene nyanyi lagu elyana,tak tcapai 'akalku' sbb berat aku dh turon. normal berat aku 43.5kgs. masum aritu 45.5kgs dimana aku sgt bimbang tahap asbestos,takot2 aku akn naik kategori fly. tp Alhamdulillah,skrg berat aku 42kgs shj. berkat aku diet malam kt rumah slame sebulan tu. aku x makan mlm lgsg,cume minom milo dgn oat je. hahaha clap utuk diri sndri :)

aku memang kalo boleh nak beraksi lgi sbb ni life aku. mksudnye,aku minat. tp aku kene tau priority aku. itu ape yang aku bgtau ibu everytime ib tepon mse aku nak pegi training ke,dh balek ke,bile2 je lah. untuk semester lepas,aku dh sgt mnyesal tp nak buat camane. Alhamdulillah jugak berbaloi training aku di karnival sukan masum 2009 baru2 ni.

tp ain,walao ape pon,ingat la yang satu ni. jangan jdi macam sem lepas. aku takkan dapat keje dengan medal2 dan sjil2 tu sume. berubahlah untuk keputusan yang baik untuk jaminan mase hadapan yang cerah. InsyaAllah.

it's me,little ain~

7 peeps' gossiping:

M!ss AnEm said...
This comment has been removed by the author.
M!ss AnEm said...

anem suke paragraph yg last skali..
hehe ;-p

little ain said...

huhuhu :) kata-kata semangat utk dri sndr. sje nak bgi motivasi. kalo anem nak,ambikla. hehehe :)

anis said...

i sort of see a new person here, the same nice friend of mine but i tink she's grown up. *sangat bangge ye* ^^

u go girl!

it's not wrong to be active in what u like, just ensure it doesnt go beyond its limit ;)

p/s: saye syg ain. *hehe*

little ain said...

ahahaha :) kelaka kak anish ni..
herm2 yes yes.
kesedaran melampau2 lpas dh ckap ngan kak anish aritu.
i really have to change.
thank you for your support :)

love you too 3 4 5 6 7 8 9~

sHa said...

chaiyok2 dear.
blaja molek2.
sem ni mesti kene naik pointer, okeh?
;)

little ain said...

InsyaAllah sis.
i'm doing my best :)